– En krig vil det helt sikkert bli

Andy Robertson vet godt hva som venter Liverpool på Bramall Lane.

27. feb 2021 kl 10.44Einar Kvande

Liverpool vant begge kampene mot Sheffield United forrige sesong. Den bedriften vil Andy Robertson gjerne gjenta denne sesongen også.

De røde tok de tre poengene i en tøff kamp på Bramall Lane i 2019/20, som ble avgjort av et mål satt inn av Georginio Wijnaldum i andre omgang, som vertenes keeper fomlet over streken.

Hjemme på Anfield vant Liverpool 2-0, og tidligere denne sesongen vant de røde også hjemmekampen, da 2-1.

– Vi får aldri enkle kamper mot Sheffield United. Kampene mot dem i fjor var to av de hardeste kampene vi spilte hele sesongen. Spesielt den på bortebane, minnes venstreback Robinson i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Jeg tror Gini scoret sent i kampen, og det skyldes mer en tabbe av deres keeper enn noe annet. De har hatt lignende resultater som oss, men vi har hatt dem i en kortere tidsperiode. Du blir ikke et dårlig lag over natten. De har fortsatt de samme spillerne, og er et lag med masse kvaliteter. De har en fantastisk manager, som har et godt rykte på seg. De er desperate etter poeng, så for meg er dette definitivt ikke noen perfekt kamp nå, slik folk hevder.

– Dette er en av sesongens tøffeste kamper, og både vår egen form og deres form er irrelevant. Det blir en krig. Vi vet hva vi får fra Sheffield United, og det handler om å forsøke å matche det, og overvinne det. Det klarte vi i begge kampene forrige sesong.

– Vi må gå til søndagens kamp med den samme innstillingen, og forhåpentligvis vil våre kvaliteter skinne gjennom, slik at vi tar tre poeng. Men vi vet vi må gå i krigen først, for en krig vil det helt sikkert bli.

Får vi se Jota på Bramall Lane?

Et av de store spørsmålene foran kampen i Yorkshire, er om Jürgen Klopp vil benytte Diogo Jota allerede i denne kampen. Portugiseren begynte å trene med laget igjen denne uken, etter å ha vært ute i to og en halv måned med en kneskade.

– Dette har vært en tøff uke av flere grunner, men alle var glade for å se Diogo tilbake på treningsfeltet. Han var i kanonform da han ble skadet, og hadde virkelig gjort seg bemerket etter at han kom til klubben. Han var en ny spiller som scoret på bestilling. Derfor er det flott å ha ham tilbake. Han har selvsagt vært ute lenge, men han har sett skarp ut på trening. Jeg er sikker på at han ønsker å ta igjen for tapt tid, sier Robertson om lagkameraten.

– Det er fint å ha enda en valgmulighet. Det er fint å ha ham tilbake, og ha ham med oss i troppen. Han bringer ekstra kvaliteter til treningene, og jeg håper det fortsetter slik lenge. Forhåpentligis vil han score like mange mål som han gjorde i starten av sesongen, for da var han svært verdifull for klubben.

Må klare seg uten kapteinen

Liverpool må klare seg uten Jordan Henderson på Bramall Lane. Etter lyskeoperasjonen vil kapteinen tidligst være tilbake i spill i april.

– Det er et slag i ansiktet for oss å miste kapteinen vår i flere uker. For en gangs skyld må Hendo sette seg selv først, og i alle fall de kommende par ukene. Han har vært gjennom en operasjon, og må sørge for at han kommer til hektene igjen. Han må glemme alle oss andre, og bare fokusere på rehabiliteringen sin.

– Det vil komme en dag da han vil være tilbake på treningsfeltet, og tilbake sammen med de andre spillerne. Han vet hvilken innflytelse han har i garderoben. Han vet at folk lytter til alt han sier på treningsfeltet. Jeg er sikker på at han fortsatt kan drive oss fremover. Men akkurat nå må han bare ta vare på seg selv, og ikke bekymre seg for oss.

– Vi har et par ledere til som vil drive oss fremover, og vi vil forsøke å gjøre vårt beste i hans fravær de kommende ukene.

Har ikke vært skadet

Robertson er en av bare tre spillere som har vært på banen i samtlige ligakamper for Liverpool denne sesongen. 

– Det skyldes nok delvis flaks, når jeg tenker på alle skadene folk rundt meg har hatt. Det er selvsagt tøft mentalt. Du må kvitte deg med tanker om at du blir den neste som blir skadet, eller hvem som blir den neste som blir skadet. Det er tanker vi må prøve å legge tilside, selv om det ser ut som vi mister nye spillere i hver kamp. Det har ikke vært noen hyggelig sesong slik sett.

– Vi har selvsagt mistet flere nøkkelspillere i nøkkelposisjoner, og det har vært vanskelig å takle. Men vi får betalt for å gjøre det vi gjør, og vi må gjøre det på så høyt nivå som mulig. Jeg er opptatt av å gjøre det, og det er også de andre spillerne som er skadefrie og i stand til å spille.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]