Liverpool gjester et nedrykningstruet lag i desperat poengnød

14 poeng opp til trygg grunn med 13 kamper igjen å spille. Det må et mirakel til om Sheffield United skal klare å berge plassen i Premier League.

Sheffield United vil være uten spillere som Jayden Bogle, Chris Basham, Lys Mousset, Jack Rodwell, John Egan, Jack O'Connell, Jack Robinson og Sander Berge når Liverpool kommer på besøk til Bramall Lane søndag kveld.

Vertene trenger sårt en seier i sin desperate kamp for å overleve i Premier League. Laget fra stålbyen ligger helt sist i Premier League, med bare elleve poeng etter 25 kamper, og det er hele 14 poeng opp til Newcastle på trygg grunn. 

Chris Wilder sitt lag har tapt sine tre siste kamper, men står faktisk med nøyaktig samme uttelling som Liverpool på sine seks siste ligakamper, nemlig to seiere og fire tap. Dermed ligger de to lagene på henholdsvis 16. og 17.plass på formtabellen, med Liverpool først. Bare Tottenham, West Bromwich og Southampton viser svakere form i Premier League.

Det tragiske i denne fortellingen er at Liverpool faktisk har plukket færre poeng dette kalenderåret enn deres bunnplasserte verter. Liverpool har tapt seks av sine ni ligakamper i 2021, noe som utrolig nok er like mange nederlag som de røde led på sine siste 100 ligakamper før årsskiftet.

Da Sheffield United tapte 1-0 for Fulham forrige helg, betød det at de hadde tapt 20 av sine 25 ligakamper denne sesongen. Chris Wilders mannskap er også det dårligste angrepslaget i ligaen, og har bare gjort 15 mål på de 25 kampene. De har også færrest kamper uten baklengsmål i ligaen, da de har holdt buret rent i bare en kamp.

Smultringen kom i en 1-0 seier over Newcastle i januar, som også var deres første seier for sesongen. Den seieren startet en rekke med tre seiere på fem kamper for Sheffield-laget, og ga dem et lite håp om å berge sin Premier League-status, etter at de hadde plukket bare to poeng på sine første 17 kamper for sesongen.

Det håpet synes imidlertid å ha blitt slukket etter tre strake tap for London-lagene Chelsea, West Ham og Fulham. 13 kamper igjen av sesongen, og 14 poeng opp til trygg plass, høres ut som en umulig oppgave.

Beundrer Klopp

Sheffield United-manager Chris Wilder sier at hans forhold til Jürgen Klopp er helt fint, selv om duoen var svært uenige da det ble diskutert om Premier League skulle innføre fem bytter tidligere i sesongen.

Akkurat nå angrer kanskje Wilder at han ikke støttet Klopp i den kampen, med alle skadene han selv må stri med foran kampen mot Liverpool.

– Jeg føler ingenting annet enn beundring for Jürgen. Han er en toppklasse-manager. Når folk diskuterer ting, kan det bli uenigheter. Dersom jeg tok meg nær av slike ting kunne jeg ikke ha denne jobben, sa Wilder under sin pressekonferanse fredag.

– Om jeg hang meg opp i alt som media serverte, og alt folk har sagt om meg i min tid som manager, ville jeg ikke ha sittet her, og jeg tror det samme gjelder manageren i Liverpool. Han er en utrolig talentfull manager. Han er en vinner, og vi forsøker alle å vinne. Han har gjort det på utrolig vis. I øyeblikkets hete blir det sagt mye rart.

– Jeg tok ikke det han sa personlig, og jeg har gått videre. Jeg har langt viktigere ting fore enn å bekymre meg for slike ting.

Har fortsatt ikke scoret mål for sin nye klubb

Søndagens kamp byr også på gjensyn med en gammel kjenning for Liverpool-spillerne. Rhian Brewster ble som kjent solgt til Sheffield United før transfervinduet stengte i sommer, men angriperen har ikke slått til på Bramall Lane.

Han har startet kun sju ligakamper, samt at han har fått elleve innhopp fra benken, uten at han har maktet å finne veien til nettmaskene en eneste gang. Bare en gang har han fullført 90 minutter i Premier League for sin nye klubb, og i de to siste kampene, tapene for West Ham og Fulham, har han faktisk vært ubenyttet reserve. Noe Brewster har vært i tre av de fire siste kampene. Før det var han på banen i samtlige 17 kamper.

Dette var laget Sheffield United stilte med da de tapte for Fulham forrige helg: Ramsdale, Baldock, Stevens, Fleck, Basham (Norwood 51), Lundstram (McGoldrick 74), McBurnie, Sharp, Jagielka (Bogle 80), Ampadu, Bryan.
Ubenyttede reserver: Lowe, Burke, Foderingham, Osborn, Brewster, Brunt.

Sheffield United - Liverpool spilles på Bramall Lane søndag 28. februar klokken 20.15, og blir sendt direkte på TV 2 Sport Premium.