– Det blir en stor, stor utfordring

Jürgen Klopp innser at resten av sesongen blir en tøff kamp for å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

26. feb 2021 kl 17.09Einar Kvande

Liverpool har 13 kamper igjen å spille i årets Premier league, og foran søndagens bortekamp mot Sheffield United er de røde på sjetteplass på tabellen, fem poeng bak West Ham på den viktige fjerdeplassen som gir en plass i Champions League neste sesong.

Mellom The Hammers og Liverpool befinner også Chelsea seg, tre poeng foran Jürgen Klopps disipler, og Klopps lag må passere begge disse lagene og samtidig holde Everton, Aston Villa og Tottenham bak seg.

– Dette blir selvsagt en stor, stor utfordring. Slik er situasjonen. Vi må se hvor mange poeng vi ligger bak. Avstanden er ikke for stor, selv om vi allerede er et stykke bak. Situasjonen er klar. Vi trenger ikke å snakke så mye om det. Vi må forsøke å vinne så mange kamper som mulig. Det skal vi gjøre, og så får vi se når sesongen er over om det blir nok. Men dette er selvsagt en utfordring, uttalte Klopp under sin pressekonferanse i dag.

Liverpool-manageren rapporterer at stemningen i troppen er god.

– Stemningen er riktig, om du kan si det slik. Med det mener jeg at det går bra situasjonen tatt i betraktning. Stemningen er slik den skal være. Den er selvsagt ikke den beste vi har opplevd, men det er ingen problemer innad i klubben, så alt er bra.

– Vi er alle enige om de tingene vi må være enige om, og vi har gode stunder også. Det har vært en veldig utfordrende tid for troppen av flere ulike grunner, det kan dere sikkert se for dere. Men det er slik det er. Nå må vi vise vårt sanne ansikt, og det er hva guttene sikter mot. 

Resepten er hardt jobbing på treningsfeltet

– Vi har jobbet hardt gjennom hele uken, og nå ser vi frem til neste kamp. Det er neste sjanse for oss til å snu dette og vinne en fotballkamp. Det er det eneste vi tenker på. Du trenger litt positivitet for å klare dette. Det er selvsagt ikke enkelt i stunder som dette. Det har ikke helt gått veien for oss. Men jeg er ansvarlig for stemningen i klubben, og jeg er i godt humør. Jeg er ikke fornøyd med situasjonen, noe jeg også har sagt tidligere. Men dette er en enorm utfordring, og en utfordring du kan håndtere på ulike måter. Jeg foretrekker å se positivt på situasjonen, for jeg ser mye som er bra i dette laget. Jeg har sett mange lovende ting i spillet vårt.

– Vi vet vi ikke har hatt gode nok resultater, og det er åpenbart at vi må forandre på ting. Men vi kan ikke forandre på ting uten at vi samtidig beholder det som er bra. Det er hva vi forsøker å gjøre. 

– Vi forsøker å påvirke så mye som mulig, og resten må vi bare akseptere. Det er åpenbart at vår situasjon ikke er enkel, men jeg er ganske sikker på at andre er i vanskeligere situasjoner rundt omkring i verden, og vi har en positiv stemning i troppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]