– Vi må kvalifisere oss til Champions League, og jeg vet hvor vanskelig det er

Jürgen Klopp sier at han ikke er så bekymret for hvor Liverpool ligger på tabellen akkurat nå.

18. jan 2021 kl 09.38Arild Skjæveland

Det er ekstremt tett i Premier League nå. Fra Manchester United på førsteplass til Everton på sjetteplass skiller det fem poeng – og den blå naboen har én kamp mindre spilt.

Liverpool har ikke vunnet på fire kamper, og er nå forbigått av både Manchester City og Leicester, og har en helt avgjørende måned foran seg. På torsdag er det kamp mot et fysisk robust Burnley-lag.

Etter kampen mot Manchester United, har kampen om topp fire blitt tema. Tar en med Chelsea, som handlet for over 200 millioner pund i fjor sommer, er det sju lag som kjemper om fire plasser – i tillegg til et ligagull som Manchester City nå er favoritter til å ta.

}


– Den sesongen vi kom på andreplass med 97 poeng startet jeg ikke å tenke på ligagullet før det var klart at vi var i Champions League, sier Jürgen Klopp til The Telegraph

– Jeg vet hva jobben min er, og hva jeg må gjøre. Jeg må kvalifisere laget til Champions League, og jeg vet hvor vanskelig det er. Det betyr at denne sesongen vil bli en tøff kamp om topp fire, det er helt klart. Det har jeg visst hele tiden, og det har alltid vært tydelig, sier han videre.

Rom for forbedring

Klopp vet at laget hans sliter for tiden, men vil ikke bruke så store ord.

– Fotballsupportere er ikke den mest tålmodige arten på denne planeten. De ønsker å vinne hver eneste fotballkamp. Jeg er ikke så annerledes fra det, men jeg har vært lenge nok med til å vite at det kommer vanskeligere perioder, sier han.

– Dette er ikke den vanskeligste perioden jeg har vært gjennom i livet – det er ikke en gang i nærheten. Vi må være tålmodige. Vi har hatt skader, har fortsatt skader, og vi må bli vant med de skadene vi har. Thiago spilte en glimrende kamp. En skikkelig god kamp, og det var hans tredje start for oss. Så det er fortsatt rom for forbedring og hvordan vi jobber sammen.

– For meg er det ikke så viktig hvor vi er nå. Det viktigere er at vi har poengene, og er rundt denne gruppen. Jeg snakket om kampen om Champions League tidligere. Vi har poengene, og er med i den gruppen med lag som kjemper om dette, og det er jobben. Det er det vi er nødt til å gjøre. Det handler ikke om at «dersom vi ikke blir mestere, er det ikke moro lenger». Sånn er det ikke. Vi kjemper for alt, og det så jeg i kveld. Det er alt jeg trenger, sirer Klopp.

Liverpools neste kamp er mot Burnley. Den spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]