Så langt har Liverpool gått ustraffet av topp fire-konkurrentene etter lørdagens nedtur

Både Manchester United og Everton avga poeng søndag.

14. feb 2021 kl 22.15Arild Skjæveland

Da Liverpool kollapset og ga bort poengene borte mot Leicester City i tidligkampen lørdag, var det vondt å tenke på hvor ille det kunne ende denne helgen.

Slik situasjonen er nå, der Manchester City ser ut til å stikke av med ligagullet, kjemper omtrent alle lagene på øvre halvdel av tabellen om de tre siste Champions League-plassene.

Leicester City er helgens store vinner, men de andre av Liverpools konkurrenter har så langt ikke klart å straffe Jürgen Klopp sitt lag, som nå har tapt tre strake i Premier League.

Alle har snublet så langt

Tottenham kunne kommet opp i ryggen på Liverpool dersom de fikk til noe borte mot Manchester City, men var mange hakk for små, og endte med å tape kampen 3-0. Vinner de hengekampen sin, er de poenget bak Liverpool.

Slik det er nå, er Aston Villa absolutt med i kampen. De har to kamper til gode på Liverpool, og vil klatre forbi dersom de blir vunnet. Da passet det bra at de kun klarte 0-0 mot Brighton & Hove Albion lørdag kveld – i en kamp der Graham Potters lag var klart nærmest seier.

Søndag var det to nye lag der oppe som var i aksjon. Først var det Manchester United, som spilte borte mot et West Browmich som ser ut til å rykke ned. West Brom tok ledelsen, før Bruno Fernandes utlignet like før pause. Da så det ut til at Ole Gunnar Solskjær sitt mannskap igjen skulle snu en kamp på bortebane – men den gang ei. Det endte 1-1. United er seks poeng foran Liverpool med like mange kamper spilt. Det gjenstår 14 kamper.

Everton tapte fullt fortjent 2-0 hjemme mot Fulham. Med seier ville Everton kommet á poeng med Liverpool, med to kamper til gode. Nå er de tre poeng bak, har City i midtuken, før de kommer til Anfield. De vil fortsatt kunne gå forbi, men kampene skal også spilles – og vinnes…

}

Mandag spiller to nye lag som kan klatre forbi Liverpool. Det er West Ham som tar imot Sheffield United kl. 19.00, og Chelsea som tar imot Newcastle kl. 21.00. La oss krysse fingrene for at trenden fortsetter…

Siktet Maguire til Klopp?

Manchester United-kaptein Harry Maguire var alt annet enn fornøyd med dommerne og VAR etter poengtapet på The Hawthorns. United ble først gitt et straffespark på stillingen 1-1, som ble tatt fra dem etter en VAR-sjekk.

Etter kampen snakket han om at laget ikke lenger får avgjørelsene i sin favør, og mente det hadde snudd etter at folk fra andre klubber snakket om dommeravgjørelser som har gått Uniteds vei. Både Jürgen Klopp og José Mourinho i Tottenham har tatt opp antall straffespark Solskjærs lag har fått.

– Helt siden folk fra andre lag har snakket om oss, har vi ikke fått noe fra dommeren eller VAR. For øyeblikket spiller vi uten dem, så vi må sørge for at vi ikke legger kampen i hendene på dommeren eller VAR, skal Maguire ha sagt til MUTV ifølge Liverpool Echo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]