Dette skriver avisene etter tapet i Leicester«20-åringen har kommet til en klubb i krise, og har tatt med seg sin egen usikkerhet inn i kaoset»

Ozan Kabak, Alisson Becker og Thiago Alcantara vil kanskje styre unna de engelske avisene etter tapet på King Power Stadium.

Liverpool spilte lenge en veldig god kamp borte mot Leicester, men da de først møtte motgang, falt alt sammen. Før den tid, ble det scoret et praktfullt mål.

«For Liverpool, var dette definisjonen på å klappe sammen defensivt. Hvor fort det gikk, og kaoset, tok pusten fra deg. De så ut til å gå mot en sårt tiltrengt seier etter Mohamed Salahs flotte avslutning etter Roberto Firminos enda finere målgivende», skriver David Hytner i The Guardian.

«Liverpools mål var nydelig. Firmino dro ballen med én fot, før han i samme bevegelse la ballen til rette for Salah med den andre. Salah fikk riktig vinkel denne gang, og styrte ballen bort i det lengste hjørnet», skriver han videre. 

Mesternes fall

Jürgen Klopp måtte nok en gang svare på spørsmål om tittelen etter kampen. Og nok en gang måtte han si at løpet var kjørt.

«Auraen av uovervinnelighet rundt Jürgen Klopps mestere har forsvunnet for lengst, men etter at de ble knust med tre Leicester City-mål på sju minutter, kunne en lure seg hva som var igjen av den etter at skadeforbannelsen har fortsatt», skriver Sam Wallace i The Telegraph

«Det er nå fem tap på de ti siste Premier League-kampene for de regjerende mesterne, og dette er det tredje på rad, for et lag som ikke kan finne selvtilliten sin igjen»

Jonathan Northcroft i The Sunday Times mener at Liverpool også må se på seg selv for at situasjonen er som den er.

«Liverpool hadde en luke på fem poeng på toppen av tabellen etter å ha slått Crystal Palace 7-0 den 19. desember. De avsluttet denne kampen vel vitende om at de ville være 16 poeng bak Manchester City dersom de vinner kampen de har til gode», skriver Northcroft i The Sunday Times.

«De kan snakke om VAR, skader og feil, men bare en tulling vil mene at ingen av problemene deres er selvforskyldte. Og Klopp er ingen tulling. Med å analysere dette tapet, vil han reflektere over overgangsvinduet, der de heller enn å kjøpe en rutinert midtstopper endte med to wildcard-alternativer – Ben Davies og Ozan Kabak».

DEBUTERTE: Ozan Kabak fikk sin debut mot Leicester City.

DEBUTERTE: Ozan Kabak fikk sin debut mot Leicester City.

Ingen god debut av Kabak

Klopp måtte bruke sitt 17. ulike midtstopperpar for sesongen i gårsdagens kamp. 13 ulike midtstopperpar i Premier League – på 24 kamper – ble debutant Ozan Kabak og midtbanespiller Jordan Henderson.

«Klopp brukte sitt 13. midtstopperpar i denne skadeplagede sesongen, men Kabak som kom inn ved siden av Jordan Henderson. Det var to øyeblikk før pausen som viste at den nye forsvareren var sårbar. Vardy spant rundt ham etter 12 minutter, men lobben gikk for høyt. Kabak snublet også like før pause, da Leicester angrep. Maddison flikket ballen til Vardy, som kom alene. Avslutningen traff tverrleggeren.», skriver Hytner i The Guardian.

Heller ikke Wallace var imponert over debutanten.

«20-åringen har kommet til en klubb i krise, og har tatt med seg sin egen usikkerhet inn i kaoset. Det var en forferdelig misforståelse med målvakt Alisson, som selv ser ut til å slite med selvtilliten, som førte til sjansen til Vardy for Leicesters andre mål. Før kampen hadde Fabinho, og så den andre nysigneringen i forsvaret, Ben Davies, fått skader. For Klopp sine forsvarere er enten kroppen uvillig, eller hodet kjørt, og konsekvensene har vært store», skriver Wallace.

INGEN GOD KAMP: Thiago startet på kampen, men kom inn og leverte en svak forestilling.

INGEN GOD KAMP: Thiago startet på kampen, men kom inn og leverte en svak forestilling.

Alissons og Thiago…

Northcroft legger mesteparten av skylden for 2-1-målet på målvakt Alisson.

«Etter å ha vært nesten feilfri i to og en halv sesong, er Alisson plutselig i krise. Kanskje prøver han for hardt å gjøre opp igjen for feilene mot Manchester City med en dominerende opptreden – men han gjorde en forferdelig feilvurdering», skriver han.

Thiago Alcantara kom inn som innbytter, etter å ha startet kampen på benken. Han får også kritikk i avisene.

«Det er ikke bare i forsvaret heller, for det er urovekkende tegn fra midtbanespilleren Thiago Alcantara, som kom inn som innbytter for skadde James Milner. Formen hans etter Covid-19 og skader, gjorde at vi kunne få en prestasjon som dette. Han hadde en svak ettermiddag, der han prøvde å gjøre tingene som en gang har vært enkelt for ham, men i et tempo som gjorde at Wilfred Ndidi kunne komme opp i ham. Det var ikke mye bedre fra Georginio Wijnaldum heller, og da kampen kom inn i den kritiske fasen var Leicester skarpere da det gjaldt», skriver Wallace.