Henderson er operert, og kan være ute i to måneder

Kapteinen vil være ute i 6-8 uker etter operasjon.

26. feb 2021 kl 10.00Arild Skjæveland

Jordan Henderson skadet seg i Merseyside-derbyet mot Everton lørdag kveld, og måtte byttes ut før halvtimen var spilt. Det var så alvorlig at han måtte opereres. Det bekrefter Liverpool FC i dag.

Operasjonen i lysken er nå gjort, og klubben vil ikke sette noe tidsperspektiv på når han vil være tilbake, men at det er tidligst vil være etter landslagspausen i mars. LFC melder videre at spilleren vil få tett oppfølging av klubbens medisinske støtteapparat, som vil se an når han vil kunne komme tilbake i full trening.

Paul Joyce i The Times rapporterer at det er snakk om 6-8 uker. Tidligere har det blitt spekulert i om sesongen kan være over for 30-åringen, og slik er det heldigvis ikke.

Dette er kampene han mister

The Telegraph melder at operasjonen ble gjort på torsdag. På Instagram-story kommenterer Henderson nyheten:

«Jeg er åpenbart skuffet over å ha fått en skade, men vil gjøre alt jeg kan for å støtte laget mens jeg jobber med rehabiliteringen»

Skaden gjør dermed at Henderson kommer til å miste de kommende kampene mot Sheffield United (B), Chelsea (H), Fulham (H), RB Leipzig (H) og Wolverhampton (B).

Så kommer landslagspausen, der Liverpool går tre uker uten kamp ettersom de er slått ut av FA-cupen.

Han vil tidligst være tilbake mot Arsenal (B), men dersom det er snakk om åtte uker ser vi ham ikke igjen før hjemmekampen mot Newcastle i slutten av april.

Da vil han være tilgjengelig for de seks siste ligakampene, og eventuelle semifinaler i Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]