Frykter at sesongen kan være over også for Henderson

Dagens rapport i The Athletic er ikke oppløftende lesning for Liverpool-fans.

24. feb 2021 kl 08.49Einar Kvande

Oliver Kay har skrevet en sak for The Athletic i morgentimene i dag, som er rimelig dyster lesning for de som håpet at Jordan Henderson skulle være tilbake på banen om 3-4 uker.

Kay melder at bekymringene rundt lyskeskaden bare har vokst jo mer Henderson er blitt undersøkt, og skriver at enkelte i klubben frykter at kapteinen vil bli ute i lang tid. Det foretas stadig nye undersøkelser av skaden, så situasjonen vil bli mer avklart i dagene som kommer, men Kay melder at 4-6 uker på sidelinjen nå er det beste Henderson kan håpe på, og man frykter at det kan ta enda lenger tid før skaden er leget.

Kay hinter om at enkelte tviler på at Henderson vil spille igjen denne sesongen, og at kanskje til og med sommerens EM vil gå uten midtbanespilleren i Englands tropp.

Mister en nøkkelspiller

Skaden på lagets kaptein kommer på verst tenkelige tidspunkt for Liverpool. Siden Jürgen Klopps mannskap slo Crystal Palace 7-0 i desember og toppet tabellen ved inngangen til julen, har de røde spilt elleve Premier League-kamper, og vunnet bare to av disse. 

Etter å ha gått nesten fire år uten hjemmetap i ligaen, har de nå tapt fire hjemmekamper på rad. Plutselig har sesongen blitt en kamp for å klare en topp fire-plassering. Og da passer det ekstremt dårlig om Henderson ikke skulle komme i spill igjen denne sesongen.

Da Liverpool tapte sin første Premier League-kamp forrige sesong, borte mot Watford, var Henderson ute med skade. Han var heller ikke med da Liverpool tapte 7-2 for Aston Villa i oktober. Han var også ute da Burnley ble det første bortelaget til å vinne en Premier League-kamp på Anfield på nesten fire år. 

Liverpool har riktignok tapt kamper mot Brighton, Manchester City, Leicester og Everton de siste ukene med Hendo på laget, men det er ikke tvil om at kapteinen er en utrolig viktig spiller for Jürgen Klopp. Henderson har spilt stopper i disse kampene, og har vært sårt savnet på midtbanen.

Med begge stoppervikarene ute, må Klopp nå komponere et midtforsvar ved å benytte to av kvartetten Ozan Kabak, Ben Davies, Nathaniel Phillips og Rhys Williams. Disse har henholdsvis 2, 0, 7 og 2 Premier League-kamper på baken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]