Nå kan Leicester satse alt på topp fire

Leicester City ble overraskende slått ut av Europa League.

25. feb 2021 kl 23.02Arild Skjæveland

Leicester City var store favoritter før møtet med Slavia Praha i Europa League torsdag kveld. Etter at det endte 0-0 i forrige uke, møttes lagene på King Power Stadium.

Brendan Rodgers sitt lag var tafatt, og minnet lite om det vi har sett i Premier League denne sesongen. Like etter pause ga Lukas Provod gjestene ledelsen, og da trengte Leicester to mål.

Det kom ikke, og i stedet var det Abdallah Sima som scoret for tsjekkerne. Med 2-0-tap er Leicester City ute, og får midtukene fri resten av sesongen.

Det betyr at Rodgers sitt lag, som ligger ni poeng foran Liverpool med like mange kamper spilt, kan satse alt på topp fire-plassering denne sesongen, uten andre forstyrrelser enn FA-cupen der de skal møte Manchester United i kvartfinalen.

}

De andre engelske gikk videre

Tottenham tok seg videre i Europa League på onsdag, og torsdag fulgte Manchester United og Arsenal etter. Dermed er det kun Leicester som er ute av Europa av de engelske lagene.

Den aller største overraskelsen kom på PreZero Arena, der Molde møtte Hoffenheim. Nordmennenes utgangspunkt var ikke all verden, etter 3-3 i første kamp og tre bortemål for Hoffenheim – men Molde endte opp med å vinne bortekampen 2-0 etter to scoringer av Eirik Ulland Andersen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]