Slik forklarer Klopp kollapsen på King Power Stadium

Manageren var ikke fornøyd med det første målet som snudde kampen.

13. feb 2021 kl 16.08Arild Skjæveland

Liverpool sliter skikkelig nå, og etter å ha tapt mot en topp fire-rival blir kampen om Champions League-spill neste sesong enda tøffere. De røde spilte en veldig god kamp, frem til James Maddison scoret etter 78 minutter. Den scoringen endret alt, mener Jürgen Klopp. Han er ikke enig i at målet skulle blitt stående.

– Vi slipper inn et mål som er veldig vanskelig å akseptere. Vi vet at vi har diskutert mye om VAR, men vi er alle enig om at det var situasjonen der kampen snudde, sier han til BT Sport.

– Jeg har sett målet noen ganger nå, og øyeblikket da de stopper situasjonen for å se hvem som er offside og ikke, så hadde han ikke en gang slått frisparket, så det er fortsatt enkeltpersoner som tar avgjørelsene. Det er tøft, for det ser ut til å være en klar offside for meg. De må stoppe bildet når han rører ballen, det er da en ser om det er offside eller ikke. Da jeg så det, og Bobby sin fot var litt nærmere enn det de kastet inn der, sier han videre.

Kollisjonen med Kabak og Alisson

Manageren var fornøyd med mye – men ikke måten laget hans reagerte på etter utligningen.

– Det andre målet er en misforståelse. Vi har snakket tidligere om at vi må bli vant med hverandre. Vi var det i 75 minutter eller når det var. Frem til det var det en veldig god fotballkamp. De var én plass foran oss, nå er de kanskje mer, men det var ikke synlig på kampen. Vi var laget som dominerte og spilte fotballen vi ønsket å spille. Vi unngikk deres kontringer og gjorde nesten alt det som må til.

Han delte også sine tanker om 2-1 og 3-1-målet på King Power Stadium

– Vi scoret et veldig pent mål og hadde flere sjanser. Vi må jobbe hardere når vi er i vår situasjon, for å få flere sjanser, men kampen var veldig bra. Så slipper vi inn disse to målene. På det tredje mister vi ballen for enkelt, så er det én pasning og det er ferdig. Det er noe jeg ikke liker, for vi var for åpne. Det har jeg allerede fortalt guttene at ikke er greit. Slik er situasjonen vi er inne i.

– Det er tøffe tider, men det er ikke slik at vi ikke prøver og ønsker det. Vi hadde selvtillit igjen, og Alisson hadde selvtillit. Han spilte en super kamp, og gjorde flotte redninger. Det er alt fint, men i det øyeblikket… Kanskje på grunn av forrige uke, så kommer han ut. Jeg kunne ikke høre at han ropte, så jeg vet ikke. Ozan vet ikke i det øyeblikket om han kommer eller ikke, og det fører til det andre målet.

Han tar til seg kritikken som kommer.

– Det snudde med det første målet. Det er en kritikk vi må ta. At alt endres med dette ene målet, selv om det var veldig vanskelig med om det skulle bli straffe eller ikke. Jeg synes ikke det er en forseelse, for Barnes hopper inn i situasjonen, men de får frispark, scorer målet, som blir annullert og så stående. Vi reagerte ikke bra på det, og den kritikken må vi ta.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]