Leicester har utfordringer med forsvaret før lørdagens storkamp

Brendan Rodgers har sine egne skadebekymringer.

12. feb 2021 kl 22.50Arild Skjæveland

Liverpool har som vanlig sine skadebekymringer i forsvaret før lørdagens storkamp mot Leicester, og på fredag ble det klart at også Fabinho vil være ute.

Men lørdagens motstander, som ligger foran de helrøde på tabellen, har sine egne problemer i den delen av laget. I dag kom meldingen om at James Justin, som har vært så god denne sesongen, har pådratt seg en alvorlig korsbåndsskade i kneet og må operere. Han er ferdig for sesongen.

– Det ser ut som en ACL-skade, og det er et fryktelig slag for oss, for han har vært utrolig siden han kom inn på laget i fjor. Han har spilt i mange posisjoner. Uansett hvor jeg har bedt han om å spille, uansett posisjon, har han minst spilt til 8 av 10 på børsen, og utviklet seg til å bli en toppspiller i Premier League, sa Rodgers på fredagens pressekonferanse.

Justin er ikke den eneste som er ute for Leicester. Det er også Timothy Castagne, som har vært veldig bra siden overgangen fra Atalanta. Wesley Fofana har vært fantastisk siden han kom fra Saint-Etienne, og er også ute. Veteranen Wes Morgan mangler også fra forsvaret til «the Foxes».

Kanskje får vi se en forsvarsrekke med Ricardo Pereira på høyreback, Jonny Evans og Caglar Soyuncu i midtforsvaret, og veteranen Christian Fuchs på venstreback.

Dennis Praet er langtidsskadd, mens angriperen Ayoze Perez ser ut til å bli klar igjen og rekke kampen.

Skryter av Liverpool

Rodgers tar seg tid til å skryte av lagene før lørdagens kamp.

– De har fantastiske spillere. Angrepstrioen er der fortsatt. Jeg kjenner godt til Jordan Henderson, og han er en stor leder for dem både på og utenfor banen. Spillere som ham og James Milner vil drive spillerne fremover, sier nord-iren.

– De har satt en så høy standard over de siste årene, at dersom noen slipper seg ned et hakk, vil alle fokusere på det. De har fortsatt spillere som kan spille på et veldig høyt nivå, og de er med og utfordrer. Det vil de fortsette med, sier han.

Leicester City - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]