Har kostet én million pund per kamp siden overgangen fra Liverpool

Danny Ward har ikke klart å ta over keeperplassen i Leicester.

10. jan 2021 kl 20.02Jens Bessesen

Da Leicester kjøpte den walisiske keeperen Danny Ward fra Liverpool for tolv millioner pund i 2018, var det med intensjon om at han skulle ta over som førstekeeper. Men sånn har det foreløpig ikke gått. 

Bare tolv kamper har det blitt, noe som betyr at Ward har kostet én million pund per kamp de siste to og et halvt årene, skriver The Athletic.

Skulle erstatte Schmeichel

Ward var alltid sett på som et stort talent, og det var derfor Liverpool hentet 93-modellen fra Wrexham i 2012. Han fikk spille to Premier League-kamper for de røde i 2016, og tilbrakte ellers sesonger på utlån i Morecambe, Aberdeen og Huddersfield. Det var hos sistnevnte han imponerte mest da han var med på opprykket til Premier League i 2017. 

Liverpools keepertrener John Achterberg sier til The Athletic Ward var svært nære å være førstevalg da han konkurrerte med Loris Karius og Simon Mignolet.

– Jeg syntes han var veldig god og jeg stolte på han. Jeg ville ikke nølt med å bruke han på førstelaget hvis Karius eller Mignolet hadde problemer. Wardy var ikke en dårligere keeper enn de andre, sier han.

Men da Leicester kom med et solid bud i 2018, og Liverpool akkurat hadde hentet Alisson, valgte de å selge. Achterberg trodde det ville bety fast spilletid i Premier League for Ward, for Kasper Schmeichel ble ryktet bort fra klubben.

– Jeg tror ikke Leicester kjøpte ham for å være nummer to. Hvis du kjøper en keeper for tolv millioner pund, er han tiltenkt førstevalg, sier Achterberg.

Tillit hos Brendan

Men Schmeichel forlot aldri klubben, og dermed har dansken beholdt plassen i buret hele veien. Også da Wards gamle kjenning fra Liverpool, Brendan Rodgers, kom inn dørene på King Power Stadium.

– Han vet at det ikke handler om kvaliteten, har Rodgers sagt ifølge The Athletic. 

– Jeg kjente ham som en ung keeper i Liverpool og kjente kvalitetene da. Leicester gjorde en god signering da de hentet ham. Han vil selvfølgelig ha muligheter, men han er veldig respektfull og er en lojal nummer to, sier Rodgers, som legger til at han mener Ward har kvalitetene til å være førstevalg om Schmeichel skulle bli skadet.

Ward har heldigvis alderen på sin side. Han er syv år yngre enn sin 34 år gamle danske kollega og kan kanskje snart ta over plassen i Rodgers' lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]