SKREKKTAKLING:

Dommeren snakker ut om tabben da Pickford slapp unna med skrekktaklingen

Dommer Michael Oliver innrømmer en stor feil i Merseyside-derbyet.

10. jan 2021 kl 08.56Jens Bessesen

Toppdommer i Premier League, Michael Oliver, har gjort noe så sjeldent som å la seg intervjuet om hvordan jobben som dommer er. 

I samtalen med Daily Mail kommer han blant annet inn på episoden fra i høst der Jordan Pickford sablet ned Virgil van Dijk og satte midtstopperen ut av spill i lang tid.

Innrømmer feil

Pickford slapp unna straff for taklingen fordi van Dijk ble dømt til å være offside, men Oliver innrømmer nå at det var en feil av dommerteamet. 

Han sier de ble distrahert av den marginale offsiden, noe som gjorde at Pickford slapp rødt kort. Oliver sier Everton-keeperen skulle hatt rødt, og selv om det ikke ville reddet van Dijk, ville det nok gitt litt mer rettferdighetsfølelse til Liverpool-fansen.

– Det var en stor og intens kamp. Assistenten vinket for offside, og ettersom flagget skal være litt tyngre denne sesongen, kom Jordan ut til Virgil, sier Oliver.

– Tanken umiddelbart var at det ikke kunne være straffe fordi det var offside. Derfor sjekket vi offside først, så ga jeg beskjed til videodommer om at jeg ville gi straffe om det var onside, sier han. 

INTENST: Det ble et hektisk derby å dømme for Michael Oliver.

INTENST: Det ble et hektisk derby å dømme for Michael Oliver.

Glemte taklingen til Pickford

– Jeg har sett det igjen så mange ganger. Jeg tror ikke Pickford gjorde noe annet enn å gjøre seg større, men han gjorde det på feil måte, som skaden har vist. 

Videodommer David Coote brukte lang tid på å stadfeste at det var en ekstremt marginal offisde. Så lang tid at Pickfords takling ble glemt.

– Ingen av oss tenkte så mye på taklingen som vi burde gjort. Vi skulle ha gitt offside og samtidig utvist Pickford. Jeg var overrasket over hvor lite spillerne ropte etter rødt kort på banen, sier Oliver, som igjen innrømmer feil og at de ble hengt opp i offsiden.

– Vi skulle ha startet på nytt med å sjekke offsiden som vi gjorde, men med en annen straff for taklingen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]

PersonvernerklæringVi bruker infokapsler for å bedre opplevelsen på sidenMer info