SPESIELL KAMP: Aston Villa måtte bruke spillere fra U23- og U18-laget på grunn av koronasmitte i førstelaget.

«At oppgjøret i det hele tatt ble spilt er en prestasjon i seg selv»

Fotballen er i fare for å bli satt på en ny koronapause.

9. jan 2021 kl 22.39Jens Bessesen

«At dette oppgjøret i det hele tatt ble spilt er en prestasjon i seg selv med bakgrunn i økningen i Covid-19-smitte. Ikke bare i engelsk fotball, men i hele samfunnet», skriver Mark Ogden i ESPN etter cupoppgjøret mellom Liverpool og Aston Villa fredag. 

Kort tid før kampen kunngjorde regjeringen ny døgnrekord for antall dødsfall og ny døgnrekord for antall smittede. I det siste har vi også sett smitteutbrudd i flere klubber, blant annet Manchester City og Aston Villa i Premier League, og Sheffield Wednesday og Derby County i Championship.

Også Newcastle United har vært rammet hardt av koronaviruset den siste tiden, og manager Steve Bruce har innrømmet at det føles moralsk feil å spille videre når landet er i krise, spesielt når deler av fotballboblen også er rammet av smitte.

Lite kontroll

Likevel blir de aller fleste kampene spilt, noe som førte til at Aston Villa måtte bruke ungguttene mot Liverpool. 

«Det engelske forbundet har advart om at kamper blir tapt på walkover om man ikke kan stille med minst 14 spillere. Det handler om at kamper må bli spilt før terminlisten blir fylt helt opp. Villa var nødt til å sette inn guttene bare for å få gjennomført kampen», skriver han.

«I så tøffe tider prøver fotball og FA-cupen å komme gjennom det så godt de kan, med lite kontroll over situasjonen. Aston Villa ga spillet et løft med sin forestilling. I ukene framover trenger fotball flere oppløftende øyeblikk». 

«Selv i kamp mot uforutsette utfordringer og usikkerhet knyttet til koronapandemien, klarer fortsatt FA-cupen å løfte fotballens moral». 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]

PersonvernerklæringVi bruker infokapsler for å bedre opplevelsen på sidenMer info