Fikk sparken på uforståelig vis i sin forrige jobb. Startet i ny klubb med bare åtte spillere

Harry Kewell har fått en turbulent start på managerkarrieren.

Australske Harry Kewell vant både Champions League og FA-cupen med Liverpool, og tross de mange skadene var han en populær mann blant supporterne på Anfield. 

Han hadde en imponerende tid i Premier League, først med Leeds, så med Liverpool, før han etter hvert flyttet hjem og avsluttet spillerkarrieren hjemme i Australia i 2014. Men det tok ikke lang tid før han var tilbake i England.

Byttet klubb

Trenerkarrieren startet nemlig allerede i 2015, da han fikk prøve seg som trener for Watfords U21-lag. Watford var nyopprykket til Premier League og fikk med seg Kewell i apparatet fram til 2017, da han valgte å ta over sin første klubb på egen hånd som manager.

I mai 2017 takket han ja til jobben i League Two-klubben Crawley Town, og Kewell endte sin første sesong på en respektabel 14. plass på Englands fjerde høyeste nivå. Men han skulle ikke bli mer enn et drøyt år i klubben.

Da Notts County ringte i august 2018 klarte de å lokke Kewell til å ta over som manager, selv om de lå sist på League Two-tabellen. Tabelljumboen hadde pekt seg ut Kewell og kjøpte ham ut av kontrakten med Crawley. 

Fikk sparken

Men tiden i Nottingham-klubben ble alt annet enn hyggelig for Kewell. Tre seiere på 14 kamper var nok til å føre laget ut av nedrykkssonen, men det endte likevel med at Kewell ble sparket fra jobben etter bare ti uker.

I LIVERPOOL: Harry Kewell var en populær mann på Anfield.

I LIVERPOOL: Harry Kewell var en populær mann på Anfield.

I oktober 2019, et år etter han fikk sparken, snakket Kewell for første gang ut om opplevelsen av å få sparken etter så kort tid.

– Jeg gikk inn i en klubb som lå helt sist i League Two. Så fikk jeg dem ut av nedrykkssonen i løpet av 10 kamper. Så fikk jeg sparken. Jeg skjønner det ikke, sa Kewell ifølge Nottinghamshire Live

– Det er fremdeles uforståelig. Spesielt med tanke på at klubben betalte Crawley Town for å hente meg. Det er vanskelig å akseptere, sa Kewell. 

Notts County har siden rykket ned til Conference National, nivået under League Two, mens Kewell har tatt over sin tredje klubb på fjerde nivå. I august tok han over Oldham, og etter nær halvspilt sesong ligger de på 14. plass - omtrent der de har havnet de siste sesongene.

Hadde bare åtte spillere

Da Kewell tok over jobben i august hadde Oldham bare åtte spillere, og det så ut som det skulle bli en tøff sesong. Men de fikk stablet et lag på beina og tok etter hvert flere og flere poeng.

Nå håper Kewell ting har stabilisert seg etter en tøff start.

– Det er en fantastisk klubb med flotte supportere. Vi har blitt veldig godt tatt imot og jeg kan se at klubben ønsker å ta steget videre, sa Kewell til The Oldham Times nylig.

– Vi startet med åtte spillere og nesten ingen støtteapparat. Det tok tid, men det vi har klart å få til er jeg stolt av - og vi har mer å komme med, sier han. 

I dag møtte de Bournemouth i FA-cupen, og Kewell håpte nok å sende ut en liten cupbombe mot laget som rykket ned fra Premier League i sommer. Men etter å ha holdt favorittene til 1-1 til pause, endte det til slutt med 4-1-tap for Kewells menn.