– Sheffield United er et sterkt lag som fikk en veldig vanskelig start på sesongen

Jürgen Klopp mener Sheffield United opptrer med mye større selvtillit nå enn i første halvdel av sesongen.

26. feb 2021 kl 18.16Einar Kvande

Sheffield United ble denne sesongen den første klubben i historien til å tape 20 av sine 25 første kamper i den engelske toppserien. Men hele 14 av de 20 tapene har vært med bare ett måls margin. 

– Sheffield United er et sterkt lag som fikk en veldig, veldig vanskelig start på sesongen, konkluderte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Men i de siste ti kampene har resultatene deres vært mye bedre. Det kan du se. De spiller med mye mer selvtillit, og slike ting. De kommer til å kjempe med alt de har, og vi vil kjempe med alt vi har. 

– Det er ikke viktig om dette er en farlig eller vanskelig kamp, eller om dette er beste tidspunktet å møte dem på. Dette er den eneste kampen vi skal spille i helgen, og det er slik vi tenker når vi skrider til verket.

Laget fra stålbyen har allerede tangert sin egen klubbrekord fra 2006/07-sesongen for flest tap i en enkelt sesong.

Chris Wilders mannskap har tapt ni av sine 10 kamper mot lagene som for øyeblikket ligger på de seks øverste plassene i Premier League, og har holdt buret rent bare en gang i ligasammenheng denne sesongen.

– Dette er kampen vi har. Det er ingen spørsmål om noe annet. Selv om vi kommer fra noen tap på Anfield, reiser vi ikke til Sheffield og skjelver i buksene, sa Klopp tidligere i dag. 

Har ikke tapt fem toppseriekamper på rad siden 1953

Liverpool står i fare for å tape sin femte strake toppseriekamp for første gang siden september 1953. 

De røde har tapt seks ligakamper i 2021, noe som allerede er ett tap mer enn i 2019 og 2020 til sammen.

Jürgen Kopps lag har ikke holdt buret rent i noen av de sju siste bortekampene, og har sluppet inn 13 mål på disse kampene. 

De røde har sluppet inn 34 mål denne sesongen, noe som er ett mål mer enn i hele fjorårssesongen. 

Sheffield United har ikke slått Liverpool i Premier League siden en 2-1 seier på Anfield i april 1994, og Liverpool har vunnet de fire siste ligakampene mellom lagene, inkludert 2-1 seieren på Anfield i oktober.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]