Klopp mener det ikke er noen grunn til å skifte ut store deler av mannskapet til sommeren

Jürgen Klopp har ingen planer om å bygge et nytt Liverpool-lag nå.

27. feb 2021 kl 09.03Einar Kvande

Før helgens serierunde ligger Liverpool på sjetteplass, fem poeng bak West Ham på den viktige fjerdeplassen. De regjerende mestrene har bare vunnet to av sine ni ligakamper dette kalenderåret, og må nå kjempe hardt for å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

Den katastrofale formsvikten har ført til at mange har snakket høyt om at Jürgen Klopp må ut på transfermarkedet til sommeren for å fornye sitt mannskap. Det vil imidlertid tyskeren ikke høre snakk om.

– Hva eksakt betyr det å fornye laget? Betyr det ti spillere ut og ti inn? Forandre hele førstelleveren? Jeg skjønner hva du sier, men jeg tror ikke tiden er inne for noen kraftig fornyelse av mannskapet, jeg slik forstår begrepet. Da tenker jeg at dere mener vi skal kvitte oss med 6-7 spillere som vi har kontrakter med, og hente inn nye ansikter for dem. Troppen vi har hatt denne sesongen har egentlig ikke fått noen sjanse til å spille sammen, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Jeg tror det vil være fornuftig å la dem få den sjansen, men i tillegg vil vi selvsagt gjøre noen små justeringer, legger Liverpool-manageren til.

– Vi kommer til å handle ut fra situasjonen vi befinner oss i, samtidig som vi planlegger for fremtiden. Jeg vet ikke hva vi kan gjøre til sommeren, men det er slike ting vi har i tankene.

Tolv spillere i Liverpools tropp er over 28 år gamle. Fabinho, Andy Robertson, Diogo Jota, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold og Curtis Jones er spillerne som er yngre enn dette som er for fast inventar i førstelleveren å regne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]