– En fjerdeplass vil være en stor prestasjon

Jürgen Klopp har revidert målsettingen for sesongen etter formsvikten.

27. feb 2021 kl 09.44Einar Kvande

Liverpool-manager Jürgen Klopp innrømmer at han nå betrakter en fjerdeplass som en stor prestasjon for et mannskap som bare har plukket ni poeng på sine siste elleve Premier League-kamper, og som bare har vunnet to ligakamper etter jul.

I går fikk Jürgen Klopp spørsmål om han ser det som en stor prestasjon av hans lag om de kommer inn blant topp fire, etter alle utfordringene laget har hatt med en rekke langtidsskader på sentrale spillere.

– Ja, det vil være en stor prestasjon. Absolutt. Du kan ikke si noe annet, lød svaret.

– Dere ser det selv. Se på konkurrentene våre. Det handler ikke om spillet vårt. Vi tapte kampen mot Leicester, det vet vi, men se på spillet vårt den dagen. Det var en kamp hvor et lag vanligvis ville ha vunnet. Det handler fortsatt om hva vi kan få til ute på banen. Alt handler om resultater. Tabellen lyver ikke. Det er helt greit.

– Vi vet vi ikke er så langt bak i antall poeng, men resultatmessig har vi vært langt bak den siste tiden. Det må vi forandre på. Det er mange grunner til at dette har vært en vanskelig sesong for oss så langt, men vi prøver hele tiden å endre på det.

Viser til at Tottenham og Arsenal har hatt lignende problemer

– Vi gjør alt vi kan for å få orden på dette, og håndtere det ene problemet etter det andre. Det er slik det er. Dette er selvsagt en sesong hvor ting ikke har fungert perfekt for oss. Det er helt sikkert. Det betyr at andre klubber med stort potensial har utnyttet situasjonen. Vi trenger ikke snakke om City, men United, Chelsea, Leicester og West Ham, og andre lag rundt oss. 

– Tottenham har hatt lignende problemer som vi har hatt. Arsenal også. Vi har et stykke å gå nå. Men vi trenger ikke tenke på det nå egentlig. Nå må vi tenke på Sheffield United. Klarer vi det, kan vi kanskje komme et steg nærmere. Deretter skal vi møte Chelsea. Det blir en skikkelig fotballkamp. 

– Det er mye som foregår, men klarer vi en fjerdeplass til slutt, vil det være stort, avsluttet Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]