Bunnlagene har snublet over oppskriften på å slå Liverpool

Først Burnley, og nå Brighton. Klubber på nedre tabellhalvdel ser ut til å ha knekt Liverpool-koden.

4. feb 2021 kl 09.40Einar Kvande

Legge seg dypt, forsvare seg med alle mann, ikke gi bort noe bakrom, og kjøre raske kontringer. Det ser ut til å være oppskriften på å slå Liverpool på Anfield. Etter 68 hjemmekamper på rad uten tap, har de røde nå tapt de to siste. Man må tilbake til 2012 for å finne sist Liverpool tapte to hjemmekamper på rad.

Etter to oppløftende bortekamper mot Tottenham og West Ham, der Liverpool så ut til å være kommet ut av sin årlige vinterdepresjon, var de røde ilbake på feil spor igjen mot Brighton.

– Det beste laget vant. Brighton var best i nesten alt, slo venstreback Andy Robertson fast til The Athletic etter tapet for Graham Potters menn.

Sliter mot bunnlagene

Anfield ser ut til å ha mistet sin aura. De fire siste hjemmekampene, mot West Bromwich, Manchester United, Burnley og Brighton, har gitt bare to av tolv mulige poeng. Det er lov å minne om at de røde avga bare to poeng på hjemmebane i løpet av hele sesongen da de vant ligaen i 2019/20.

Det er mot lagene på nedre tabellhalvdel av Jürgen Klopps menn sliter mest. Liverpool har vunnet seks og spilt uavgjort i tre av de ni kampene mot lag som er inne blant de åtte beste på tabellen. De har blant annet slått Tottenham og West Ham to ganger, og har også slått Leicester og Chelsea.

Men mot de åtte lagene nederst på tabellen er alt for mange poeng blitt kastet bort. Liverpool har spilt ni, vunnet tre, spilt uavgjort i fire og tapt to av disse kampene. To kamper mot Brighton, samt matcher mot Newcastle, Burnley, Fulham og West Bromwich har bare gitt fire av 18 mulige poeng.

Liverpool sliter med å bryte ned lag som legger seg i forsvar fra første fløytesignal av. 

Skadene påvirker resultatene

Skader er en del av forklaringen. Dette var et Liverpool uten Alisson, Virgil van Dijk, Joel Matip, Joe Gomez, Fabinho, Naby Keita, Diogo Jota og Sadio Mane. Det er åtte erfarne landslagsspillere verdsatt til over 300 millioner pund totalt. Savnet av de tre erfarne stopperne merkes godt, også offensivt på dødballer. Liverpool virket fullstendig tannløse på cornerne sine mot Brighton.

På søndag venter Manchester City. Det er i alle fall et lag som ikke kommer til å legge seg i forsvar. Men for øyeblikket er avstanden opp til de lyseblå på hele sju poeng, og City har også en kamp mindre spilt.

– Slik situasjonen er nå, er vi ikke med i tittelkampen, innrømmer Robertson. 

– Vi må finne tilbake til det Liverpool vi alle kjenner. Vi blir ikke et dårlig lag over natten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]