Slik forklarer Klopp tapet mot Brighton

Laget var ikke påskrudd.

3. feb 2021 kl 23.51Arild Skjæveland

Jürgen Klopp var ærlig og la ikke noe i mellom da han ble spurt om tapet mot Brighton av Des Kelly etter kampen.

– Vi spilte mot en veldig god motstander, det sa jeg også før kampen. Det ser ut som denne uken var for tøff for oss, og vi var ikke «på» og mentalt klare. De fortjente å vinne, sier Klopp i intervjuet.

– Vi ønsker å spille bedre og mer overbevisende enn det vi gjorde i kveld. Vi rotet bort ballen mye i lovende situasjoner. Jeg vet at guttene kan spille ballen fra A til B – men i dag virket det som det var umulig å nå B, sier han videre.

Han tar seg tid til å skryte av Graham Potters lag.

– De hadde en god plan, og fortjente å vinne.

Mentalt slitne

Klopp virket lite lysten på å komme med unnskyldninger, men forsøkte å forklare hva som hadde gått galt.

– For øyeblikket har jeg ingen annen forklaring enn at vi har hatt en veldig tøff uke. To ganger til London, og så kampen her i kveld mot en motstander som Brighton. De spiller god fotball, og det visste jeg. Det må vi løse med å bruke beina.

– Vi skapte ikke nok. Vi hadde en god periode der vi presset dem og de fikk kjenne på intensiteten, men vi komme ikke gjennom. Vi var ikke påskrudd i kveld.

– Alle her kan spille bedre enn det de gjorde i kveld, men vi gjorde det ikke. Det er ikke fordi vi ikke hadde lyst, så det må være en annen grunn. Min eneste forklaring er at det har vært veldig tøft. Dersom vi må gjøre nye endringer, så mister vi rytmen. Det er ikke enkelt, og det kommer en situasjon der Brighton vinner en bortekamp mot Liverpool. Jeg liker det ikke, men sånn er det.

– Det er ikke det at vi er slitne i hodet generelt. Før neste kamp har vi én dag mer å komme oss på. Nå har vi hatt to kamper med to dager mellom, med reising, der vi kommer sent hjem – og jeg vet at det høres ut som unnskyldninger – så hvem byr seg. Det er fakta. Nå har vi én dag mer før City-kampen. Det er ikke mye, men det er litt, og det skal vi prøve å bruke, sier manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]