Trekker frem fire lagkamerater som sørget for at Liverpool lignet litt på seg selv igjen

Andy Robertson lot seg imponere av forsvarskolleger og mannen som scoret på gamle jaktmarker.

16. mar 2021 kl 15.07Einar Kvande

Andy Robertson mener at Liverpool endelig begynner å ligne seg selv igjen, etter en ørkenvandring på nesten tre måneder. Mandagens seier over Wolverhampton bar bud om bedre tider for de røde, som nå ikke skal i aksjon igjen før første søndagen i april.

– Når du vinner er selvsagt alt bra. Da ønsker du å spille igjen, for å beholde rytmen, men nå får vi den lengste pausen vi har hatt denne sesongen, slår venstrebacken fast til Liverpoolfc.com.

– Av og til er det fint å kunne dra bort og spille landskamper, se andre ansikter, og oppleve andre måter å spille på. Forhåpentligvis kan vi alle komme tilbake friske og raske, sier skotten om de nært forestående landskampene.

– Det er ganske unikt at vi ikke skal spille kommende helg, men det er verdifull tid for oss likevel. Vi har spilt mange kamper, så vi ser definitivt frem til et par fridager.

– Det er imidlertid viktig at vi klarer å fortsette der vi slapp, når vi kommer tilbake. De to siste kampene har vi lignet mer på oss selv. Vi har vært vanskelige å spille mot, og vanskelige å forsvare seg mot, og vi har tatt vare på sjansene når vi har behøvd å gjøre det. Forhåpentligvis fortsetter vi slik resten av sesongen, og så får vi se hvor vi ender opp.

– Vi har savnet Diogo

Liverpool måtte jobbe hardt for poengene på Molineux.

– Det er alltid vanskelig der. Jeg satt på hotellet før kampen, og så høydepunktene fra kampen vår der i fjor. Da så vi hvor utrolig tøft det var for oss, og vi visste at det ikke ville bli enklere denne gangen. Dette er kanskje de to lagene som er mest skuffet over hvor de ligger på Premier League-tabellen. Wolves er et mye bedre lag enn tabellposisjonen deres tilsier. Vår egen situasjon snakker for seg selv. Vi måtte grave dypt i denne kampen, og vi vant stygt. Det har vi ikke gjort ofte nok tidligere denne sesongen. Noen ganger er dette de beste seierne. Nå har vi holdt buret rent i to kamper på rad. Vi er i kvartfinalen i Champions League, og vi tok tre poeng på en helg der noen av lagene foran oss avga poeng. Det er positivt, og vi må bare stå på videre.

Det var Diogo Jota som ble Liverpools matchvinner mot sin gamle klubb. Statistikk fra InStat viser at portugiseren leverte en meget god kamp også i tillegg til den flotte scoringen. Hans to skudd traff begge mål, og det ene gikk altså inn. Han driblet 10 ganger, og lykkes med 40% av driblingene. Han gjenvant ballen to ganger på motstanderens banehalvdel, og 77 prosent av hans 26 pasninger fant riktig adresse.

– Jeg er sikker på at han var desperat etter den scoringen, nå som han var tilbake og spilte mot sine gamle venner. Vi har savnet ham, og det er godt å ha ham tilbake etter skaden. Avslutningen hans var slik avslutningene hans var for oss tidlig i sesongen, så jeg er glad for at han ikke har mistet den evnen. Det var flott at han ble matchvinner.

Roser forsvarskollegaene

Robertson er også full av lovord om sine tre kolleger i forsvarsrekka.

– Jeg syntes våre to midtstoppere var utrolige nok en gang. Trent var også strålende. De hjalp oss til å holde buret rent, og jeg synes de var strålende. I en kamp som dette, hvor du vinner stygt, og Wolves begynte å kaste folk fremover på banen for å vinne hodedueller, var noen av blokkeringene og luftstyrken til midtstopperne imponerende. Ozan har kommet inn og gjort det veldig bra, og store Nat har vært hos oss en stund og er litt eldre, og nå har han fått sjansen. Du kan se at han ønsker å ta vare på den. Han tar mer og mer ansvar.

Statistikk fra InStat viser at Trent Alexander-Arnold vant 70% av dullene han var involvert i, og han gjenvant ballen ni ganger. Kabak vant 78 prosent av duellene, og gjenvant ballen sju ganger, mens Phillips vant 59 prosent av duellene og gjenvant ballen ni ganger.

– Vi skal ikke miste bakkekontakten. Det er bare to kamper vi har holdt buret rent i. Vi er i kvartfinalen i Champions League, og vi har klatret litt i ligaen. Nå må vi avslutte sesongen sterkt, slik at den ender slik vi ønsker, avslutter Robertson. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]