– Han er et monster i lufta

Tidligere toppstopper Jamie Carragher er imponert over Liverpools ferske stopperduo.

16. mar 2021 kl 09.56Einar Kvande

Liverpools ferske stopperduo, Nathaniel Phillips og Ozan Kabak, bidro til at Jürgen Klopps mannskap holdt buret rent for andre kamp på rad, da de røde vant 1-0 i Wolverhampton. Etter kampen var tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher mektig imponert over stopperduoen, og spesielt Phillips.

– Han spilte en viktig rolle i kampen, og han er et monster i lufta, uttalte Carragher til Sky Sports om 23-åringen etter matchen på Molineux. 

– Vi har snakket om hva Liverpool mangler når andre enn de skadede stopperne spiller, men med hans styrke i lufta har de en spiller som kan forsvare seg på dødballer. Han er et skikkelig monster i den posisjonen, fortsatte Carragher.

Dette var tredje gang at Phillips startet en kamp sammen med Kabak, og Liverpool har holdt buret rent i alle tre kampene. 

– De spilte veldig, veldig bra, og jeg likte veldig godt det jeg så. Det var en stor oppgave konsentrasjonsmessig, men de gjorde det veldig bra, og jeg er veldig godt fornøyd med dem, sa Jürgen Klopp om stopperduoen etter kampen.

– Unge midtstoppere vil gjøre feil

Carragher hang seg på denne kommentaren:

– Klopp nevnte midtstopperne der. De har holdt nullen i 2-3 kamper på rad. Jeg tror de har spilt sammen tre ganger, og de har holdt nullen hver gang. 

– Jeg spilte i samme posisjon selv som ung spiller, og som ung midtstopper ønsker du egentlig ikke at fyren ved din side også er en ung midtstopper. Det samme gjelder gamle stoppere også. Du ønsker en balanse. I den posisjonen der ønsker du rutine når du kan få det, men Liverpool er ikke i en posisjon hvor de kan ha det nå, og jeg synes de to gjorde det veldig bra i denne kampen.

– De hjalp hverandre. Fordi de er unge spillere kommer de til å gjøre feil. Det ser jeg takket være min erfaring, og feilene jeg selv gjorde som ung spiller. Men det fine i denne kampen var at de var der hele tiden og hjalp hverandre.

Kabak vant flere dueller enn Phillips

Ifølge InStat var Nathaniel Phillips involvert i ti hodedueller i kampen mot Wolves, men 23-åringen vant faktisk bare 60 prosent av disse.

Stopperkollega Kabak var involvert i seks hodedueller, og vant 83 prosent av disse. Sistnevnte vant 76 prosent av de 17 defensive duellene han var involvert i, mens Philllips vant 57 prosent av de 14 defensive duellene han var involvert i.

Ser vi på tallene totalt for sesongen, så har Phillips vunnet 67 av de 98 hodeduellene han har vært involvert i denne sesongen, mens Kabak har vunnet 113 av 162 hodedueller. Det betyr at de to ferske midtstopperne vinner omtrent like mange av hodeduellene de er involvert i. De tørre tall er 70 prosent for Kabak og 68 prosent for Phillips.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]