«Ingen andre kunne oppnådd det Klopp har gjort siden 2015»

Jamie Carragher irritert over at Jürgen Klopps fremtid i det hele tatt har blitt diskutert.

12. mar 2021 kl 19.33Jens Bessesen

Jamie Carragher har kommet med en kronikk i The Telegraph etter en uke der Jürgen Klopps fremtid har blitt diskutert - først etter seks strake hjemmetap i ligaen, med henvisninger til tyskerens siste sesong i Dortmund, der laget raknet i første halvdel etter mange skader.

Klopp ble en kort formiddag linket til den ledige Tyskland-jobben før han selv slo i hjel de ryktene, mens Steven Gerrard var klinkende klar på at han ønsker Klopp som Liverpool-manager da han fikk spørsmål om han føler seg klar for å ta over barndomsklubben.

Bare rivalene ville jublet

Carragher er i kronikken klar på at det trengs en realitetssjekk da det gikk så langt at Klopp måtte presisere at han ikke frykter for sin stilling, og mener de eneste som ville jublet dersom suksessmanageren skulle forsvinne, er rivalene.

«Champagnen ville sprutet i styrerommene hos Manchester City, Chelsea, Manchester United, Tottenham Hotspur og Everton, i glede over at man skulle tilbake til perioden før Klopp, da klubben bare spilte i Champions League ett av de fem foregående årene», skriver han.

Carragher presiserer at kronikken ble skrevet før seieren mot RB Leipzig, og han peker på mange ting som kan kritiseres de siste ukene. Blant annet trekker han fram hvordan spillerne har manglet evnen til å takle motgang, og tilsynelatende har mistet mye av moralen de er så kjent for.

«Men ikke se på det som at troen og tilliten til manageren er borte. Dagen Klopp forsvinner vil markere slutten på en strålende æra. Ingen Liverpool-supportere jeg kjenner er sinte på Klopp. De er desperate etter å komme inn på Anfield for å takke ham for hva han har gjort, og å hjelpe med å komme gjennom denne tøffe perioden både personlig og profesjonelt», skriver Carragher.

Vil rette fokus på FSG

«Ingen andre kunne oppnådd det Klopp har gjort siden 2015, når det kommer til å levere trofeer og å knytte seg til supporterne. Derfor vil jeg ikke som Liverpool-supporter ha noen andre til å lede klubben under denne eierskapsmodellen. Det inkludrer Pep Guardiola», skriver han.

Han mener dessuten historien viser at Klopp er rett mann til å snu formen.

«Liverpool var nummer ti den dagen Klopp ble ansatt. Beviset på at han kan ta en oppfrisket tropp fra åttende- til førsteplass før kontrakten utløper, finnes i historien». 

Carragher skriver at Klopp er så populær at supporterne heller retter søkelyset mot FSG eller spillerne når ting butter.

«Det forstår FSG. Derfor vil fokuset være mer på dem enn på Klopp når han i sommer skal bygge opp laget igjen». 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]