Klopp kaster seg inn i diskusjonen om tunge offside-flagg etter skaden til Rui Patricio

Debatten rundt den nye offside-regelen raser i Storbritannia etter gårsdagens kamp mellom Wolverhampton og Liverpool på Molineux.

16. mar 2021 kl 13.05Einar Kvande

Wolverhamptons keeper Rui Patricio ble slått bevisstløs etter en kollisjon med lagkamerat Conor Coady i sluttminuttene i kampen mellom Wolverhampton og Liverpool. En situasjon som ville ha vært unngått dersom assistentdommerne ikke hadde fått instrukser om såkalte tunge offside-flagg denne sesongen, hevder mange. Jürgen Klopp er blant dem som mener at man må se på denne regelen på nytt.

Situasjonen oppstod etter at Mohamed Salah ble spilt fri av Alex Oxlade-Chamberlain. Egypteren satte ballen i mål, men var i offside da han mottok pasningen, og scoringen ble korrekt annullert. Assistentdommeren ventet imidlertid med å vinke til ballen lå i nettet, slik dommerne har fått beskjed om etter at VAR ble innført. Hadde han vinket for offside umiddelbart, slik man gjorde før regelverket ble endret, ville ikke situasjonen der Rui Patricio fikk hodeskaden ha oppstått. 

Debatten omkring praksisen med tunge offside-flagg raser nå på balløya, og Liverpool-manageren er blant dem som mener at regelverket bør endres for å forhindre unødvendige skader.

– Alle ser det er offside, men regelverket er slik nå. Vi har snakket om en del regler som man bør vurdere på nytt, sa Klopp etter kampen.

Det gikk bra

Heldigvis var ikke skaden til Rui Patricio så alvorlig som først fryktet, og keeperen kom til bevissthet igjen og kunne sette seg opp og prate med det medisinske støtteapparatet til Wolves, bekreftet Wolverhampton-manager Nuno Espirito Santo etter kampen.

– Jeg så bare utfallet av situasjonen, og ikke det som skjedde. Jeg fulgte ballen som gikk i mål, og deretter så jeg offsideflagget som gikk opp, og jeg ble overrasket da jeg så keeperen ligge på bakken, sa Klopp.

– Jeg har i ettertid fått høre hva som skjedde, og i øyeblikk som dette blir alt annet uviktig med en gang. Jeg vet ikke hvor lenge han fikk behandling, men det var veldig lenge, og du blir enda mer bekymret. Vi ønsker Rui Patricio god bedring, og forhåpentligvis blir han bra igjen med en gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]