Arsene Wenger foreslår offside-endringer

FIFAS leder for global utvikling mener reglene må endres.

19. feb 2020 kl 14.54 Jens Hapnes Rege

Arsene Wenger ledet Arsenal i over 20 år og er nå global sjef for fotballutvikling i FIFA. Nå ønsker han drastiske endringer i offside-regelen før sommerens EM. 

Wenger ønsker følgende endringer.

– Man skal ikke være offside hvis hvilken som helst del av kroppen som kan score mål er på linje med den siste forsvareren, selv om andre deler av angriperens kropp er foran, sa han ifølge Sky Sports.

– Det vil fikse problemet og vi får ikke lenger avgjørelser om millimetere og hvor en liten del av angriperen er foran den defensive linjen. 

Det ville altså ført til at de mye omtalte «armhuleoffsidene» vil forsvinne, og vil føre til at flere mål blir godkjent.

IFAB utelukker endring til EM

IFAB, som bestemmer spillereglene i fotball, har allerede uttalt at en slik endring ikke kan skje til EM i 2020, slik Arsene Wenger foreslår. 

Offisde-regelen skal diskuteres på IFABs årlige møte i Belfast 29. februar, men IFABS generalsekretær utelukker at endringer blir bestemt allerede da.

– Det blir ingen endring vedrørende offside på denne månedens årlige møte, sa Lukas Brud. 

– Vi ønsker Wengers synspunkter velkommen, og ser frem til å diskutere det. På møtet kan vi diskutere offside, men lovendringer vil komme etter mer dialog over de neste månedene.  

Har du innspill til journalisten?
[email protected]