– Virgil har ikke gitt opp at han kan spille EM

Jürgen Klopp tror ikke nederlenderen blir klar.

15. mar 2021 kl 17.03Arild Skjæveland

Vi har sett mange videosnutter av Virgil van Dijk på trening de siste månedene, og på de siste klippene kan vi også se ham joggende på AXA Training Centre. Nederlenderen ser ut til å jobbe med ball. Det har gitt håp om at vi får se 29-åringen i aksjon igjen denne sesongen.

I helgen kom Jürgen Klopp med noen uttalelser som gjør akkurat dét lite sannsynlig.

– Det er ikke min avgjørelse, men for å være ærlig tilsier informasjonen jeg har for øyeblikket at det er usannsynlig, sa Klopp om van Dijk og Joe Gomez ifølge David Lynch, som skriver en spalte her på liverpool.no


– Så det er ikke at jeg ikke lar dem gå, for det har jeg ikke lyst til å gjøre uansett, men det er på grunn av skadene. Vi håper alle at de skal bli klare til sesongoppkjøringen med oss. Det er veldig alvorlige skader, og vi snakker ikke nå om hvilke turneringer de kan spille i. Jeg er alltid åpen for positive overraskelser og at de plutselig dukker opp på trening, men ingen har fortalt meg det, sa han videre.

– Vi kommer til å være overlykkelige når de er klare til å trene med oss i sesongoppkjøringen, men jeg tenker ikke på EM, sa Klopp.

– Har ikke gitt opp EM

Hovedpersonen selv har ikke gitt opp at han skal bli spilleklar til sommerens mesterskap. Virgil er landslagskaptein. Nederland skal møte Ukraina, Østerrike og Nord-Makedonia i EM. Alle kampene skal spilles på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam.

Ifølge avisen De Telegraaf i Nederland, har Virgil på ingen måte gitt opp. 

«Van Dijk har på ingen måte lagt fra seg tanken om å spille i sommerens EM» skriver avisen.

De skriver videre at midtstopperen ikke ønsker å ta noen avgjørelse før senere i sesongen, men vil ikke avskrives. EM starter 11. juni. Nederland har sin første kamp to dager senere mot Ukraina.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]