Det blir spennende å se om van Dijk og Gomez er enige i Klopps prognose

Karanteneregler og landskamper i rødlistede land kan by på problemer for Liverpool. Samtidig kom Jürgen Klopp med ganske klar tale når det gjelder Virgil van Dijk og Joe Gomez sine EM-håp.

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Jürgen Klopp kan ha blitt spart for litt hodebry da det CONMEBOL tok til fornuften denne måneden, men Liverpool-sjefen vet at ikke all frykten er borte foran landslagspausen.

Det er en uke siden Sør-Amerikas fotballforbund vedtok å utsette VM-kvalifiseringene som var planlagt i slutten av mars, noe som førte til at Alisson Becker, Roberto Firmino og Fabinho ikke blir kalt opp til Brasil. 

Alle de tre spillerne ville ha blitt tvunget til å være i karantene i ti dager etter å ha returnert fra hjemlandet, som ble plassert på regjeringens «rødliste» som et resultat av at en koronavirus-variant fra Amazonas-staten Manaus skaper bekymring.

Klopp har allerede vært klar på at han ikke var villig til å miste spillere til Premier League-kamper bare så de kunne representere landet sitt. 

Kan bli nødt til å stanse flere

Men selv om hans styrke og overbevisning ikke blir satt på prøve etter CONMEBOLS avgjørelse, vil landslagspausen likevel kunne skape problemer for Liverpool.

Først og fremst er Diogo Jota tiltenkt en tur til Portugal (et annet rødlistet land) for en VM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan. 

Rapporter i engelsk presse lørdag antydet at den iberiske nasjonen kan bli fjernet fra listen førstkommende mandag, en endring Liverpool ville satt pris på.

Og det er derfor klubben ikke var villige til å ta et klart standpunkt på spillere som blir kalt opp - de anerkjenner at restriksjonene kan endre seg de nærmeste ukene.

Men de røde kan nok ikke slippe unna tøffe avgjørelser når det gjelder spillere der det ikke er så beleilige utveier.

Ta for eksempel Naby Keita, som skal dra til rødlistede Namibia med Guinea for en kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet 28. mars.

De er kanskje ikke villige til å si det offentlig ennå, men Liverpool er ikke forberedt på å gjøre spilleren tilgjengelig for landet sitt hvis det betyr at han er ute i ti dager ved hjemkomsten.

Selv om det ikke er noen sin skyld, har de røde nesten ikke brukt Keita denne sesongen, og vil peke på at de betaler lønna hans selv når han ikke kan spille.

Det gjenstår også å se om bekymringene er store nok til å stanse Sadio Mané fra å reise. Hans Senegal møter Eswatini, som også er rødlistet, men kampen går på hjemmebane.

Selvsagt er ikke uenigheter mellom klubb og landslag sjelden kost, og det kan vise seg at Klopp går mot enda en mot slutten av sesongen.

Dyster spådom for van Dijk og Gomez

Oppfatningen har i det offentlige vært at Joe Gomez og Virgil van Dijks rehabilitering antyder at de kan være involvert i troppene i sommerens utsatte EM, enten klubbmanageren liker det eller ikke.

Men tyskeren satte tilsynelatende en stopper for spekulasjonene på lørdag da han avslørte at ingen av dem forventes å bli klare til å spille for henholdsvis England og Nederland.

– Det er ikke min avgjørelse, men for å være ærlig tilsier informasjonen jeg har for øyeblikket at det er usannsynlig, sa Klopp.

– Så det er ikke at jeg ikke lar dem gå, for det har jeg ikke lyst til å gjøre uansett, men det er på grunn av skadene.

– Vi håper alle at de skal bli klare til sesongoppkjøringen med oss. Det er veldig alvorlige skader, og vi snakker ikke nå om hvilke turneringer de kan spille i. Jeg er alltid åpen for positive overraskelser og at de plutselig dukker opp på trening, men ingen har fortalt meg det.

– Vi kommer til å være overlykkelige når de er klare til å trene med oss i sesongoppkjøringen, men jeg tenker ikke på EM, sa Klopp.

Det blir interessant å se om van Dijk og Gomez er enige i prognosen, men Klopp har for mange korttidsbekymringer til å bruke for mye tid på det akkurat nå.