Beskriver kaotiske tilstander da Liverpool var desperate etter midtstoppere

Agenter hevder Liverpool gjorde fremstøt i alle retninger da de jaktet midtstoppere på slutten av januarvinduet.

13. mar 2021 kl 18.00Jens Bessesen

Liverpool hadde i utgangspunktet ikke tenkt å hente en ny midtstopper fram til Joel Matip ble langtidsskadet i januar. Da gikk varsellampene for alvor på Anfield, og flere agenter hevder at prosessen fremstod kaotisk fra utsiden.

– Det var som da mannen skal ut og handle på julaften. De ringte rundt overalt etter en midtstopper, etter at de i flere måneder hadde sagt at de ikke trengte en, sier en agent ifølge The Athletic.

Så på flere stoppere

The Ahtletic skriver at Liverpool ble tilbudt Marseilles Duje Caleta-Car tidlig i vinduet, og det samme gjaldt Arsenals Sokratis, men de røde takket nei. 

Men da panikken inntraff skal de ha kikket på mange flere. Samuel Umtiti i Barcelona ble vurdert, men han ville bli i storklubben. Shkodran Mustafi fra Arsenal ble også vurdert, men han ble til slutt klar for Schalke mens Ozan Kabak gikk på lån til Liverpool.

Dessuten skal Liverpool ha forhørt seg om en etablert midtstopper i Premier League, som i artikkelen ikke er navngitt, men prislappen på 25 millioner pund ble for stiv. 

De skal også ha vurdert Sokratis igjen, men grekeren signerte for Olympiakos.

Kabak og Davies var på blokken fra før

De to stopperne som til slutt kom inn portene, Kabak og Ben Davies, skal lenge ha vært på blokka til sportsdirektør Michael Edwards og hans team.

Liverpool trodde i utgangspunktet Kabak ville koste 25 millioner pund, men fikk i stedet tyrkeren inn på lån for den nette sum av én million pund. De har muligheten til å gjøre overgangen permanent for 18 millioner pund.

«Kabaks start har ikke gått på skinner, og det vil være overraskende om Liverpool beholder spilleren i sommer etter spesielt svake forestillinger mot Leicester og Everton, selv om samarbeidet med Phillips har sett mer lovende ut i seierne mot Sheffield United og Leipzig», skriver de. 

Ben Davies har imidlertid ikke fått spille et eneste minutt. 25-åringen ble kjøpt for 1,6 millioner pund fra Preston.

Kilder i klubben sier imidlertid at Davies har vært på blokken lenge, og Klopp sa på lørdagens pressekonferanse at stopperen trenger tid for å bli vant til stilen. 

– Ben er en god spiller, men han må bli vant til ting, sa Klopp og la til at en spiller som Andy Robertson trengte et halvt år da han først kom til klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]