Pressekonferanse:– Vi må vise stabilitet

Vi fulgte lørdagens pressekonferanse med Jürgen Klopp.

13. mar 2021 kl 13.37Jens Bessesen

Liverpool skal mandag kveld møte Wolverhampton på bortebane i det som blir siste kamp på nesten tre uker for de røde. 

Neste helg er satt av til FA-cup, og der er Liverpool slått ut, mens helgen etter det er viet til landskamper.

Dermed er det en viktig kamp med tanke på å ta med seg momentum i det som blir en viktig periode for å lade batteriene inn mot sesongavslutningen.

Klokken 14 er Jürgen Klopp på plass, og vi oppdaterer saken med alt som blir sagt på pressekonferansen. Du kan også se den på Youtube.

Klopp er på plass...

Oppmuntringen dere kan ta med fra seieren mot RB Leipzig?

– Det vi må vise nå er stabilitet i opptredenen, i forsvaret. Vi må bygge videre på dette. Da har vi sjansen til å vinne.

Kabak og Phillips

– Det handler om generelt forsvarsspill. Som forsvarsspiller, hvis du kan plukke opp de rette ballene fordi de allerede er forsvart av spillerne foran det, blir det lettere. Det handlet om generelt forsvarsspill og det hjalp de to forsvarerne.

Skaden til Raul Jimenez

– Nuno gjør en utrolig jobb. Det er et vanskelig. Du kan ikke erstatte en spiller som Raul Jimenez. Men de har gjort det bra. De har som de fleste slitt, men de ser ut som de har satt seg. Forsvarer seg bra. 

Skadefronten. Firmino og andre?

– Vi får se. Bobby var ikke med. Kunne ikke spille. Vi har hatt flere dager. Vi skal ha medisinsk møte etterpå. Vi får se. To dager til, forhåpentligvis. Det ser ut som alle andre er klare.

Midtstopperne. Kabak og Phillips, kan det være stopperparet resten av sesongen og kan de spille for fremtiden?

– Dette er ikke en testperiode for fremtiden. Vi får se. Jeg håper de holder seg friske. Jeg kan ikke garantere for det. Jeg har ikke hørt noe annet, så jeg tror de er tilgjengelige. Hvis de er fysisk klare til å gå igjen, hvorfor skal vi endre? Vi trenger stabilitet. Det så bra ut. Forhåpentligvis kan de spille de fleste av resten av kampene. Rhys Williams er her. Ben Davies trenger tid. Andy Robertson trengte et halvt år i en normal sesong. Ben er en god spiller, men må bli vant til ting. Sånn er det. Vi har alternativer.

– Jeg kommer ikke til å si til Ben at han kun skal trene til midten av mai. Vi skulle ikke starte med to nye midtstoppere. Det er viktig at de er vant til hverandre. Vi har prøvd å ha det så stabilt som mulig. Mye har forstyrret prosessen. Ben kommer til å spille når han skal spille.

Jota tilbake til gamleklubben. Hvor stort savn var han?

– Et stort tap. Øyeblikket han var skadet var han i god form. Da er det enda verre med skader. Har spilt alle tre posisjoner på topp for oss. Han gjør oss sterkere, noe som er bra. Nå er han tilbake. Måtte spille 90 minutter første kamp, det var ikke planen. Derfor spilte han bare 60 i den andre kampen. Han følte seg bra, men var litt sliten dagen etter. Men nå er han klar igjen og det er viktig at han er tilbake. 

Er det lettere for angripere å finne seg til rette i laget enn for forsvarere?

– Du kan kaste inn en offensiv spiller fordi mye handler om naturlige egenskaper. Så lenge du aksepterer at det ikke er hundre prosent med en gang, går det fint. Forsvarsspill er mye mer arbeid. Du må jobbe mer for å få et lag til å forsvare seg. Det hjelper med tid. Diogo trengte ikke mye tid. Han kom inn i et lag som var i god form og fikk en perfekt start. Du kan ikke sammenlikne, men det tar vanligvis lenger tid for forsvarere.

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]