Ikke aktuell for Tyskland:Jürgen Klopp kom med svaret supporterne håpet på

Etter en formiddag med spekulasjoner rundt Tyskland-jobben, kom Jürgen Klopp med svaret alle Liverpool-supportere håpet på.

9. mar 2021 kl 15.16Jens Bessesen

– Er jeg tilgjengelig for jobben? Nei. 

Det var Jürgen Klopps enkle og kontante svar da han på dagens pressekonferanse på spørsmål om han kan være arvtakeren til Joachim Löw som Tysklands landslagssjef. Trenerlegenden Löw kunngjorde tirsdag at han etter sommerens EM-sluttspill gir seg etter 15 år i jobben. 

Det førte raskt til at Klopps navn ble nevnt, og ifølge tyske journalister er Liverpools manager ett av to navn som vurderes som toppkandidater hos det tyske fotballforbundet. Den andre er Bayern München-manager Hansi Flick. 

Vil fullføre kontrakten

Det er ingen hemmelighet at Klopp en dag drømmer om å trene sitt landslag. Men det blir altså ikke til sommeren. Kontrakten med Liverpool går ut sommeren 2024, og den akter Klopp å fullføre. 

– Jeg har tre år igjen av kontrakten med Liverpool. Det er enkelt - du signerer en kontrakt og prøver å holde deg til den, sa Klopp og minnet om at han ikke brøt kontrakter verken i Mainz eller Dortmund. 

Klopp tok seg også tid til å skryte av jobben Löw har gjort.

– Han har gjort en fantastisk jobb, men jeg forstår at han ønsker å gi seg med dette høydepunktet og at han vil prøve å skvise alt ut av EM. Så vil noen andre gjøre jobben. Det er så mange gode tyske trenere at fotballforbundet finner en løsning, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]