Innholdsrik pressekonferanse med Klopp og Gini. Les alt som ble sagt

Pressekonferanse foran skjebnekampen mot RB Leipzig.

9. mar 2021 kl 14.11Jens Bessesen

Jürgen Klopp er ventet å måtte svare på at han blir linket til Tyskland-jobben etter at Joachim Löw tirsdag kunngjorde at han gir seg som landslagstrener til sommeren.

Klopp kommer også med siste skadenytt fra Liverpool-troppen etter at det ble kjent at Roberto Firmino står over dagens trening med en kneskade. 

Etter at Klopp er ferdig med å snakke vil Gini Wijnaldum møte pressen og svare på spørsmål. 

Pressekonferansen starter 14.30 og du kan følge alt som blir sagt i denne saken som oppdateres fortløpende. Du kan også se den på Youtube

Preseskonferansen er nå slutt. Les hva som ble sagt:

Om at Löw gir seg og at du blir linket til jobben. Blir sommeren for tidlig for deg?

– Er jeg ledig for jobben? Nei. Etter sommeren? Nei. Joachim Löw har gjort en fantastisk jobb og jeg forstår at han gir seg med dette høydepunktet og prøver å skvise alt ut av EM. Så vil noen andre gjøre jobben. Det er så mange gode tyske trenere at fotballforbundet finner en løsning.

Et år siden dere spilte for publikum mot Atletico. Hvilken innvirkning har det hatt på laget med et år uten publikum?

– Fotball er ikke spillet vi elsker om ingen vil se på det. Vi savner dem, vi har den mest spesielle atmosfæren i verdensfotballen. Vi taklet det lenge bra, men i vanskelige tider kan de hjelpe. Kan ikke vente til dagen folk igjen kan komme på stadion. 

Bra å ha en kamp så raskt når man er i dårlig form?

– Det er helt fint. Leipzig har en dag mer enn oss, men det var samme sist. Vi tenker ikke på det. Vi er vant til det. Jeg er glad for å ha denne sjansen på onsdag. 

Vunnet fire av fem siste bortekamper. Hvorfor?

– På grunn av motstanderen og prestasjonen. Vi har hatt gode øyeblikk i sesongen. Vi slo Tottenham og West Ham i gode kamper. Men så manglet vi stabiliteten. Har ikke noe med Anfield å gjøre, men med kampene.

Mer om Tyskland-jobben

Klopp sier at han ønsker å fullføre kontrakten med Liverpool som strekker seg til sommeren 2024. Han fullførte kontraktene også i Mainz og Dortmund.

Fabinho inn på midtbanen i helgen. Er det et alternativ i morgen? Er det vanskelig å tro at laget kan få suksess i Champions League etter ligaformen. Hvorfor har du troen?

– Flere grunner til at jeg har troen. Laget, og hva vi er kapabel til. I fotball kan du alltid gjøre det bra i neste kamp. Nå kan vi gå videre hvis vi spiller bra. Jeg vet ikke om vi vil gå videre, men vi skal gi Leipzig en ekte kamp. Det finnes ingen garantier, men 95 minutter for å komme nærmere det vi ønsker. 

– Vet ikke med Fabinho. Jeg vet det, men vil ikke si det. Vi får se. Det er en mulighet. Å ha Fab tilbake er bra. Om han spiller stopper eller på midtbanen får vi se. 

To kamper i Budapest, bortemålsregelen. Ville det gitt mening å bare spille én kamp?

– Når vi ser tilbake nå ville jeg jo ønsket det! Men Tyskland er i en unik situasjon nå. Det er én by du ikke bør spille når du ser på smittetall, og det er Budapest. Det er fint at de kan ha kampen der. Jeg ville foretrukket en normal turnering, men Budapest er helt ok. Èn kamp ville endret enda mer. Jeg foretrekker å spille to. 

Klopp er nå ferdig med sin del av pressekonferansen. Nå kommer Gini Wijnaldum...

Et år siden forrige gang dere spilte for fulle tribuner. Hvordan vil du oppsummere det året? Vært som forventet?

– Har påvirket oss, men ikke mye. Jeg tror at det som skjer med oss nå ikke ville skjedd med supportere. Fansen hjelper oss gjennom vanskelige perioder. Fansen hjelper oss med å komme over det. Gi mer energi. De gjør oss sterkere enn vi er for øyeblikket. Jeg tror vi kan gjøre det bedre selv uten supportere. Men jeg er sikker på at dette ikke ville skjedd med fans på stadion.

Spørsmål om din framtid. Hva skjer med din framtid? Hva håper du på? Hvor sannsynlig er det at du signerer ny kontrakt?

– Det er mange spørsmål på én gang! Jeg vil svare på alt, men for øyeblikket er det ikke noe nytt. Jeg ville løyet om jeg kom med nyheter. Det eneste jeg kan si er at jeg er lykkelig i klubben, med laget, støtteapparatet og supporterne. Det handler ikke om at jeg er ulykkelig eller MÅ dra. Men det er ikke så lett som alle tror å ta avgjørelser om framtiden. Du må tenke på alt. Det er så vanskelig å takle. Derfor tar det så lang tid. Situasjonen vi er i nå, så er ikke kontrakten min det viktigste. Det eneste jeg kan si er at jeg er lykkelig her. 

Kan Champions League redde sesongen?

– Den kan redde sesongen, men mange vil si den kun er reddet hvis vi vinner turneringen. Det er veldig vanskelig. I starten av sesongen ville vi spille for alt. Vi skal gi vårt beste og prøve å vinne. 

Er troen som lag like sterk som forrige sesong eller har selvtilliten fått en knekk?

– Det har vært hardt for oss. Det er selvtillit i laget og spillerne, men mindre enn vi er vant til. Situasjonen vi er i, med skader og spillere som har fått Covid-19 på forskjellige tider i sesongen og resultatene som ikke er i vår favør. For mange spillere er det en ny situasjon. Vi var vant til å vinne kamper og trofeer. Nå er det motsatt. Selvtilliten er lavere, men det er en annen situasjon.

Hvor sjokkerende har formen vært for dere?

– Veldig sjokkerende. Det var ikke sjokkerende å tape en kamp, men mer måten vi har tapt på. Vi hadde alle troen på at vi tapte for tidlig, vi kunne gjort det bedre tross skadene. Vi har analysert kampene og sett at vi kunne spilt bedre. Det er det mest frustrerende med situasjonen vi er i. Vi tror alle vi kunne gjort det bedre

Om RB Leipzig

– De gjorde personlige feil, men vi tvang dem fram med vårt press mot forsvarslinjen. Vi spilte en stor rolle i måten vi vant på. Det som imponerte meg mest. Vi analyserte dem på forhånd og de spilte som vi trodde. Prøvde å spille fotball og være direkte når de har sjansen. Det gjør de i kampen. Det var en tøffere kamp enn når du trener på forhånd. Trener med andre spillere. De har mange spillere med mye kvalitet. 

Hvor vanskelig ville det være å forlate klubben?

– Veldig vanskelig. Hvis det skjer må du forlate en klubb du elsker med spillere du har vært med lenge. Det ville vært vanskelig, men på den andre siden handler det om situasjonen. At jeg ville vært knust for å ikke spille med dette laget mer er sikkert. 

Hvor mye ansvar føler spillerne for formen?

– Måten vi taklet situasjoner gjennom kampen var ikke bra nok. Vi kunne gjort det bedre. Det gjør oss sinte fordi vi kan gjøre det bedre. Selvfølgelig var vi i en vanskelig situasjon med skader, men målene vi slapp inn hadde ikke noe med skader å gjøre. Derfor er vi skuffet. Vi skulle løst ting bedre. 

Sulten til spillerne blir det stilt spørsmål ved. Er det press for å vise sult?

– Det er alltid press når du spiller for Liverpool og resultatene er som nå. Det er press for å slå tilbake og vise at du kan gjøre det bedre. Vi må gi alt og bør ikke tvinge det fram. Vi må vise oss fram som lag. Det hjelper mer om vi hjelper hverandre og følger planen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]