Tyskland-sjefen slutter allerede til sommeren

Sommerens EM blir det siste Joachim Löw gjør som Tysklands landslagssjef. Det fører til spekulasjoner om hvem som blir arvtakeren.

9. mar 2021 kl 11.28Jens Bessesen

Tirsdag kom det en overraskende nyhet fra det tyske fotballforbundet. Joachim Löw gir seg som landslagstrener allerede etter sommerens EM-sluttspill. Etter planen skulle suksesstreneren sitte til og med Qatar-VM i 2022. 

Löw har vært tysk landslagssjef helt siden 2006. Han ledet landslaget til andreplass i EM 2008, tredjeplass i VM 2010, for så å vinne VM i 2014. Listen ble lagt høyt, men de siste årene har ikke laget vært på samme nivå. I VM i Russland ble det tyske landslaget utslått i gruppespillet for første gang siden 1938.

– Bør være redde

Nå er det altså slutt for 61-åringen, og det kommer igjen til å sette fart på spekulasjonene om det er Jürgen Klopp som blir arvtaker. Det er ingen hemmelighet at Liverpool-manageren har lyst til å trene Tyskland en gang i karrieren.

– Det har alltid vært en stor drøm for Klopp å ta over det tyske landslaget, sa sportsjournalist Christian Falk fra Bild da han snakket om temaet i en podcast i høst.

– Vi har en veldig god trener i Löw. Han gjorde oss til verdensmestere og bestemmer selv hvor lenge han blir. Men hvis han slutter bør dere være redde i Liverpool, sa Falk.

Klopp: – Jeg har ikke tid

Klopp ble også spurt om temaet i høst, så sent som i november. Da sa han dette:

– Kanskje en gang i fremtiden, men ikke nå nei, for jeg har ikke tid, sa Klopp på spørsmålet om landslagsjobben til The Mirror

– Jeg har en jobb. En ganske intens jobb, forresten. Jeg er ikke så sikker på at noen har spurt etter meg, dersom de ikke vet at jeg har en jobb her i Liverpool – selv om været er dårlig igjen!

– Jeg liker det, og har ansvar for mange ting her, så jeg leter ikke etter en ny utfordring, sier Klopp.

Liverpool-manageren har kontrakt med de helrøde til 30. juni 2024.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]