Liverpool får ekstra kompensasjon - kan tjene over ti millioner pund ved avansement

Liverpool kan reise hjem fra Budapest med 10,8 millioner pund i bagasjen.

9. mar 2021 kl 11.18Jens Bessesen

Uansett resultat i onsdagens skjebnekamp mot RB Leipzig vil Liverpool få utbetalt en kompensasjon på 1,3 millioner pund fra den tyske klubben. Dette er fordi Liverpool tvinges til å reise til Budapest når de egentlig skulle hatt hjemmekamp. Det melder Liverpool Echo

Lokalpolitiske reiserestriksjoner førte til at RB Leipzig ikke kunne reise til England uten å måtte gå i karantene ved hjemkomst Tyskland. Borussia Mönchengladbach får på sin side reise for å spille bortekamp mot Manchester City uken etter. 

10,8 millioner pund

Med kompensasjonen i tillegg til premiepenger kan Liverpool med seier håve inn store penger onsdag. Premien for å ta seg til kvartfinalen i Champions League er nemlig på hele 9,5 millioner pund. 

Dermed kan Anfield-klubben reise hjem fra Budapest 10,8 millioner pund rikere om de klarer å ta vare på 2-0-ledelsen de skaffet seg i første oppgjør på samme stadion. Det er penger som kan komme godt med i sommerens overgangsvindu.

RB Leipzig må også betale for leie av Puskas Arena i Budapest. 

Ifølge Liverpool Echo slapp Liverpool å betale samme beløp til RB Leipzig i det første oppgjøret, ettersom det var de tyske restriksjonene som førte til at kampen ble flyttet. Liverpool hadde fått grønt lys fra sine myndigheter til å ta en karantenefri tur/retur Tyskland.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]