Bayern München har gjort flere forsøk på å hente Jürgen Klopp

Den tyske storklubben har prøvd å hente Klopp flere ganger uten hell.

14. mar 2021 kl 19.05Jens Bessesen

Da Joachim Löw denne uken avslørte at han gir seg som Tysklands landslagstrener etter sommerens EM, startet ryktene om at Jürgen Klopp skulle bli arvtakeren å florere. Men det var bare i noen timer, fram til en pressekonferanse der han satte en rask stopper for ryktene da han forpliktet seg til å fullføre kontrakten i Liverpool.

Ifølge The Athletic er ikke det tyske fotballforbundet de eneste fra hjemlandet som følger nøye med på Klopp. Også storklubben Bayern München har lenge beundret Liverpool-manageren, og skal ha gjort flere forsøk på å hente Klopp til klubben. Skulle Bayern-manager Hansi Flick ta over landslaget er det naturlig å tro at Klopp vil være øverst på ønskelisten over erstattere. 

The Athletic skriver videre at styreformann i Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, fremdeles angrer på at han i 2008 gikk for Jürgen Klinsmann i stedet for navnebroren som i stedet dro til Borussia Dortmund.

Takket nei

Bayern skal i 2018 ha spurt Klopp om han ønsket å komme tilbake til Tyskland og Bundesliga, men Klopp skal ikke ha gitt noen signaler om at det er noe han har planer om i nær fremtid. I stedet vurderer Bayern München nå å hente RB Leipzigs Julian Nagelsmann om Flick skulle forlate klubben.

Klopp gjorde det selv klart at han har tenkt å bli i Liverpool, og en kilde The Athletic har snakket med er klar på at tyskeren snakker sant - selv om resultatene har uteblitt i ligaen denne sesongen.

– Jo mindre suksess Jürgen har, jo staere blir han på å få laget tilbake til nivået og suksessen de hadde før. Det å være i en svak posisjon betyr at han definitivt ikke vil dra, sier kilden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]