– Livet handler om å kjempe for dine drømmer

Alisson Becker drømmer nå om å nå en ny Champions League-finale.

15. mar 2021 kl 15.47Einar Kvande

I slutten av februar, like før han mistet sin far i en tragisk drukningsulykke, ble Alisson Becker intervjuet FourFourTwo, hvor Liverpool-keeperen blant annet snakket om sine ambisjoner på fotballbanen.

– Livet handler om å kjempe for sine drømmer. Drømmene dine kan forandre seg, men du må kjempe for det som gjør deg glad. I fotball er hovedmålet å vinne trofeer. Jeg har smakt på følelsen av å vinne en Champions League-finale, og det er noe jeg ønsker å oppleve igjen og igjen, sier Liverpool-keeperen i intervjuet.

Han husker med glede finalen på Wanda Metropolitano i Madrid for snart to år siden, da Tottenham ble beseiret.

– Det høres kanskje rart ut, men jeg ønsket ikke at kampen skulle ta slutt, selv om vi var i ferd med å vinne finalen. Jeg nøt den kampen mer enn noen annen kamp i min karriere, og ønsket ikke at den skulle ta slutt, for jeg ville kjenne på den følelsen litt lenger.

Nyttige tilvekster

Etter at intervjuet ble gjort har Liverpool slått ut RB Leipzig i 1/8-finalen, og er klare for kvartfinalen i årets Champions League. Hvem motstanderen blir der får vi vite på fredag, når trekningen finner sted i Nyon i Sveits.

Thiago Alcantara og Diogo Jota kom til Liverpool foran denne sesongen, og Alisson tror at spanjolen og portugiseren blir viktige brikker i jakten på en ny Champions League-triumf.

– Begge har funnet seg raskt til rette, noe som er viktig for oss. Jota og Thiago er begge kvalitetsspillere. Jeg synes også det er fint å ha flere som snakker portugisisk i troppen. Det er godt å snakke ditt eget språk på jobb også av og til!

– Jota gir oss scoringer og energi på topp, mens Thiago gir oss kreativitet og klasse på midtbanen. Dette er to ydmyke karer som jobber hardt hver eneste dag, og som ikke tenker på seg selv. De tenker alltid på laget. Det er denne typen spillere vi trenger og liker her.

Skader og sykdom

Alisson har spilt 30 kamper for Liverpool denne sesongen. I Premier League har han voktet buret i 23 av 28 kamper. Han fikk fri mot Sheffield United på grunn av farens tragiske dødsfall. I oktober måtte han stå over kampene mot Aston Villa og Everton på grunn av en skulderskade, mens en hofteskade holdt ham på sidelinjen da Liverpool slo Wolverhampton i desember.  I begynnelsen av februar var han syk da Liverpool tapte for Brighton.

De nevnte skadene gjorde at han også gikk glipp av begge gruppespillkampene mot Ajax, samt returoppgjøret mot Midtjylland, i Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]