Salahs fantastiske tall borte fra Anfield gir håp foran møtet med Wolves

Selv om Liverpool ikke har scoret mål i tre av sine fire siste ligakamper, så leverer toppscoreren varene så snart han må reise hjemmefra.

Mohamed Salah har scoret åtte mål på de siste åtte kampene han har spilt på andre arenaer enn Anfield. Selv om Salah ikke kom på scoringslisten da Liverpool slo Sheffield United 2-0 på Bramall Lane i forrige bortekamp i Premier League, så er det mer unntaket enn regelen.

Salah scoret som kjent ett mål i begge seierne over RB Leipzig i Champions League. Ingen av de to kampene ble spilt på Anfield, da begge gikk av stabelen i Budapest.

I Premier League gjorde han Liverpools mål da de røde tapte 3-1 i Leicester, og han gjorde to mål da Liverpool vant 3-1 over West Ham på London Stadium. 

Egypteren kom ikke på scoringslisten da Tottenham ble slått 3-1 i London noen dager tidligere, men han scoret to mål i FA-cuptapet for Manchester United, og også ett mål da Aston Villa ble slått 4-1 i samme turnering på Villa Park tidlig i januar.

Salah er som kjent Premier Leagues toppscorer, og av hans 17 mål i ligaen denne sesongen har hele ti kommet på bortebane. 

Siden forrige møte med Wolves i begynnelsen av desember har Salah scoret dobbelt så mange ligamål på bortebane som på hjemmebane. Av ni ligamål siden den 6. desember er seks kommet på bortebane. I denne perioden scoret han på bortebane mot Fuham, Crystal Palace (2), West Ham (2) og Leicester. De tre scoringene på Anfield kom mot Wolves, Tottenham og Manchester City.

Salah har gjort ni mål etter nyttår, og kun en av disse scoringene, straffesparket mot Manchester City, er blitt scoret på Anfield. Statistikk fra InStat viser at samtlige av disse ni scoringene er blitt gjort fra en posisjon innenfor 16-meteren. 

Av de åtte scoringene på bortebane er tre kommet etter kontringer, mens fem er kommet i etablert angrep. Med ett unntak er samtlige av disse målene blitt gjort med venstrebeinet. En av scoringene i 3-2 tapet for Manchester United i FA-cupen kom med høyrebeinet.

KOM IKKE PÅ SCORINGSLISTEN: Sadio Mané fikk ikke kreditert Liverpools fjerde mål mot Wolves i desember, da det blir stående i statistikkene som et selvmål av Semedo.

KOM IKKE PÅ SCORINGSLISTEN: Sadio Mané fikk ikke kreditert Liverpools fjerde mål mot Wolves i desember, da det blir stående i statistikkene som et selvmål av Semedo.

Mané trives mot Wolves

Det er ikke bare toppscorerens bidrag i målprotokollen på bortebane som gir Liverpool håp om et positivt resultat mot Wolverhampton, i det som er det 100. ligamøtet mellom klubbene, og det 50. møtet på Molineux. 

Selv om ingen Liverpool-spiller noen gang har scoret hat-trick mot Wolves, så har Sadio Mané funnet veien til nettet tre ganger i løpet av sine fem siste kamper mot ulvene.

Mané tegnet seg ikke på scoringslisten da Wolves ble slått hele 4-0 på Anfield i desember, selv om mange vil hevde at Liverpools fjerde mål skulle ha vært kreditert senegaleseren. Det blir imidlertid stående i historiebøkene som et selvmål av Semedo. Salah scoret kampens første mål. De andre scoringene kom ved Georginio Wijnaldum og Joel Matip.

Mané sccoret heller ikke i 2-1 seieren på Molineux i januar i fjor. Da gjorde Jordan Henderson og Roberto Firmino Liverpools mål.

Han ble imidlertid matchvinner da Wolves ble slått 1-0 på Anfield i desember 2019, og han scoret begge målene da oransjetrøyene ble slått 2-0 på samme arena i mai samme år.

I Premier League har Liverpool møtt Wolves fem ganger under Jürgen Klopps ledelse. Liverpool har faktisk bare sluppet inn ett mål på disse kampene, i den nevnte 2-1 seieren i januar i fjor. Målforskjellen på disse fem kampene er faktisk hele 11-1 i Liverpools favør. Det er et godt omen foran ligamøte nummer 100 i kveld.

Liverpool er ubeseiret på sine sju siste ligakamper på Molineux, og har kun sluppet inn den nevnte scoringen i fjor, satt inn av Raul Jimenez. I sine fire siste ligakamper på Molineux har Liverpool faktisk scoret hele ti mål.

Wolverhampton - Liverpool spilles på Molineux i kveld klokken 21.00 og blir vist på TV 2 Sport Premium.