Møter ikke PSG, City eller Bayern før i en eventuell finaleLiverpool møter Real Madrid i kvartfinalen av Champions League!

De røde er videre blant de åtte beste i Champions League.

19. mar 2021 kl 11.09Arild Skjæveland

Liverpool skal altså møte Real Madrid i kvartfinalen i Champions League. Da kan de røde få en mulighet til å revansjere den vonde finalen fra Kiev i 2018, med skaden på Mohamed Salah, tabbene til Loris Karius, og alt det andre vi ikke har orket å snakke om.

Den første kampen skal spilles i Madrid, i uken etter påske. Liverpool har faktisk kun én kamp før den første kvartfinalen. Det er mot Arsenal på Emirates Stadium søndag 4. april. Den kan bli flyttet tilbake til lørdag, dersom Real Madrid - Liverpool settes opp tirsdag 6. april.

Den første kampen skal ikke spilles på Santiago Bernabeu, som er under ombygging. De spiller nå sine hjemmekamper på Estadio Alfredo Di Stefano på sitt eget treningsfelt. En stadion som tar 6000 tilskuere.

Arve Vassbotten, redaktør for Liverpool.no og The Kopite, mener det er en drømmetrekning.

– Dette er nær en drømmetrekning for Liverpool. Jeg håpet på FC Porto i kvartfinalen, siden de er det soleklart svakeste laget som er igjen, men dette er ikke den beste utgaven av Real Madrid og sånn sett kanskje det beste alternativet av resten. Dessuten blir det en ekstra dimensjon med en slik motstander nå, og ikke minst med tanke på det som skjedde i finalen i 2018. Det er nok mange Liverpool-spillere som vil være revansjesugne etter alt som skjedde der. Duellen Salah mot Ramos vil nok få veldig mye oppmerksomhet i oppbyggingen til kampen. Også perfekt å få hjemmebane i siste kamp, uansett hvor den måtte bli spilt, sier han.

Liverpool slapp de tre største favorittene, Manchester City, FC Bayern München og Paris Saint-Germain, og trenger ikke å møte noen av storkanonene før i en eventuell finale i Istanbul. Dersom de røde gjør jobben mot Real Madrid, kan det bli et semifinalemøte med Chelsea. Det skjedde i 2005, 2007 og 2008... I to av de tre gikk de røde til finalen.

– At man også skal møte vinneren av Chelsea og Porto i en eventuell semifinale bør passe Liverpool bra. Og selv om man nok skulle håpe Porto kunne overraske der, ville det være veldig passende å møte Chelsea i semifinalen på veien til Istanbul, akkurat som i 2005!

Kvartfinaletrekningen: 

1. Manchester City - Borussia Dortmund

2. FC Porto - Chelsea

3. FC Bayern - Paris Saint-Germain

4. Real Madrid - Liverpool

Semifinalene: 

1. Bayern/PSG - Man City/Dortmund

2. Real Madrid/Liverpool - FC Porto/Chelsea

Finalen: 

Vinner av semifinale 1, Bayern/PSG/Man City/Dortmund, vil være hjemmelag i finalen. Dersom Liverpool kommer dit, vil de altså være bortelag. Det var Liverpool da de spilte på Atatürk i 2005.

Datoene denne våren

UEFA har så langt ikke bekreftet datoene for kvartfinalene, men det kommer i løpet av ettermiddagen.

Kvartfinalene spilles 6 og 7. april, med returoppgjør 13. og 14. april.

Semifinalene skal spilles 27. og 28. april, med retur 4. og 5. mai.

Lørdag 29. mai spilles finalen i Tyrkia.

Før trekningen

Klokken 12.00 skjer det. Da skal det være Champions League-trekning i «The House of European Football» i Nyon i Sveits.

Trekningen blir vist direkte på V Sport 1, Viaplay, Eurosport Norge, TV 2 Sport 1, Sumo og UEFA.com. Vi kommer til å dekke den fortløpende her i denne artikkelen på liverpool.no.

Oppdateringer:

Kl. 12.11: En liten oppdatering på reglementet fra Giorgio Marchetti. Alle de åtte lagene kan nå trekkes mot hverandre. Alt er klart. Nå begynner det!

Kl. 12.10: Altintop, som er tidligere landslagsspiller for Tyrkia, forteller at de gleder seg til å arrangere finalen i Istanbul. Det er en stadion vi Liverpool-supportere har utrolig gode minner fra, så vi får krysse fingrene.

Kl. 12.08: Hamit Altintop hentes opp på scenen for å være med på trekningen. Den tidligere Bayern München-spilleren kan forhåpentligvis gi oss en god trekning!

Kl. 12.05: Nå er Giorgio Marchetti på plass for å fortelle om hva som skal skje.

Kl. 12.04: Det har blitt vist en videosnutt med lagene som er igjen i turneringen.

Kl. 12.00: Vi er i gang i Nyon. Pedro Pinto oppsummerer åttendedelsfinalene.

Åpen trekning

Nå er det slutt på at lag ikke kan trekke hverandre fordi de har vært i samme gruppe, eller fordi de kommer fra samme land. Det er helt fritt, og alle kan trekke alle.

I kvartfinalene er det tre klubber fra England, to klubber fra Tyskland, og én klubb fra Spania, Frankrike og Portugal.

Dette er lagene: Liverpool, Manchester City, Chelsea, Bayern München, Borussia Dortmund, Real Madrid, Paris Saint-Germain og Porto.

Alle lagene skal opp i samme bolle. Det laget som blir først trukket ut, starter med hjemmekamp mot det neste laget som kommer opp fra bollen. Det laget som trekkes sist får altså fordelen med å avslutte med hjemmekamp – om det kan regnes som en fordel nå som det spilles for tomme tribuner.

Det er ikke bare kvartfinalene som skal trekkes. Det skal også semifinalene.

Her trekkes hvilke vinnere av kvartfinalene som skal møtes, og hvem som får hjemmekamp først og sist.

I tillegg skal det trekkes hvilket lag som blir «hjemmelag» og får hjemmegarderoben og fordelen med å spille med sine hjemmedrakter, dersom det er to lag med samme farge, under finalen på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]