– Jeg håper vi unngår Porto

Diogo Jota har et annet ønske enn store deler av Liverpools supporterskare før trekningen i dag.

19. mar 2021 kl 08.28Arild Skjæveland

Kl. 12.00 er det trekning i Champions League. Da får de røde vite hvem som blir motstander i kvartfinalene, og en mulig vei til finalen i Istanbul. Det er en stadion de røde har gode minner fra i 2005.

Vi har gått gjennom reglene for trekningen, og de ulike lagene Liverpool kan møte. Porto er den klart største underdogen, og det lavest rangerte laget. Det er i tillegg et lag Jürgen Klopp sitt lag har gjort det veldig bra mot, og har slått ut de to gangene de har gått hele veien til en finale.

Det er flere i Liverpool som har en tilknytning til Porto. En av dem er Diogo Jota, som kom til klubben i september i fjor. Han ser frem til trekningen.

– Jeg har alltid drømt om dette siden jeg var liten. Selv om jeg allerede har spilt i turneringen med FC Porto, har du aldri de samme ambisjonene der som det Liverpool vil ha i denne cupen, sier Jota til RTP. Intervjuet er gjengitt i The Mirror

– Champions League er en utslagskonkurranse, og jeg tror alt kan skje. Mye av vår oppmerksomhet er fokusert på denne turneringen, og mulighetene til å gå langt, sier han.

Vil ikke møte gamleklubben ennå

Jota er født i Porto, og har et nært forhold til klubben selv om han kun har spilt én sesong der som senior. Det var i 2016/17-sesongen, da han spilte åtte kamper og scoret ett mål i Champions League.

Den gang ble de slått ut i åttendedelsfinalen av Juventus, og Jota kom inn som innbytter i begge kampene.

FOR PORTO: Diogo Jota kom inn som innbytter i begge kampene mot Juventus da Porto spilte åttendedelsfinale i 2017.

FOR PORTO: Diogo Jota kom inn som innbytter i begge kampene mot Juventus da Porto spilte åttendedelsfinale i 2017.

Han vil ikke møte Porto allerede nå.

– For å være ærlig, nei, jeg vil ikke det. Selv om Liverpool nylig har slått dem, og selv om jeg tror de vil kunne slå dem, tror jeg det vil bli en veldig komplisert og følelsesladet kamp for meg selv. Jeg vil heller møte et annet lag, sier han.

Han vil heller møte sine landsmenn i finalen.

– Dersom det ville vært i finalen, ja, da er jeg enig, sier han.

Vi kommer til å følge trekningen fortløpende her på liverpool.no fra kl. 12.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]