Dette er de mulige motstanderne i Champions LeagueBookmakerne har Jürgen Klopps lag som den fjerde største favoritten

Vi har gått gjennom de mulige motstanderne i kvartfinalen.

Det er lov å glede seg nå. Liverpool er et av de åtte siste lagene igjen i Champions League, og det har vært en stor opptur i en vanskelig sesong.

Nå er det ikke lenger begrensninger for hvem Liverpool kan møte – og de fleste storkanonene innfridde favorittstempelet og tok seg videre fra åttendedelsfinalene. Fjorårets vinner Bayern München er med videre, og det er også finalist Paris Saint-Germain. Lyon og RB Leipzig som var i semifinalen forrige sesong er utslått.

Det er kun fire lag som er høyere rangert enn Liverpool på UEFAs koeffisient for de siste fem årene. De røde ville vært rangert en god del høyere dersom de hadde spilt europacup i 2016/17-sesongen. Bookmakerne har Liverpool som den fjerde største favoritten i årets turnering, til 7 i odds.

Her er en gjennomgang av mulige motstandere, rangert fra lavest til høyest UEFA-koeffisient.

FC Porto

Porto er et lag Liverpool kjenner veldig godt fra sin suksess i denne turneringen de siste årene.

I 2017/18-sesongen, da de røde gikk til finalen i Kiev, slo de portugiserne 5-0 på bortebane, før det ble 0-0 på Anfield i åttedelsfinalen. Sesongen etter var Porto motstander i kvartfinalen. Da vant Liverpool 2-0 hjemme og 4-1 borte, og gikk etterhvert til finalen i Madrid som ble vunnet.

Porto tok seg videre bak Manchester City i gruppespillet, hvor de faktisk kun tapte én kamp. Det var på Etihad Stadium. Hjemme klarte de 0-0.

I åttendedelsfinalen sto de for den største overraskelsen av alle, da de slo ut Juventus. Først ved å vinne 2-1 hjemme, og deretter med 3-2-tap i Torino etter ekstraomganger. Da spilte de også en stund med ti spillere.

Spilte kamper i CL

Seire

Uavgjort

Tap

Scorede mål

Baklengsmål

8

5

1

2

14

7

Porto har Marko Grujic på lån denne sesongen, men han har ikke spilt fast. I Champions League er det andre regler enn i Premier League, og Grujic vil kunne spille mot Liverpool dersom lagene trekkes mot hverandre.

Sergio Oliveira er lagets toppscorer i turneringen, med fem mål. Mehdi Taremi vil måtte stå over den første kvartfinalen på grunn av gule kort.

SLO UT JUVE: Porto slo ut Juventus i åttendedelsfinalen. Det var den største overraskelsen i åttendedelsfinalene.

SLO UT JUVE: Porto slo ut Juventus i åttendedelsfinalen. Det var den største overraskelsen i åttendedelsfinalene.

Porto ledes fortsatt av den tidligere landslagsspilleren Sergio Conceicao, som har hatt jobben siden 2017. I hjemlig liga har ikke Porto sin beste sesong. Porto er regjerende mester, men ligger hele 10 poeng bak ledende Sporting på toppen av tabellen. Sporting ligger an til å vinne sin første ligatittel siden 2001/02.

Posisjon i liga

Lag

Kamper spilt

Seire

Uavgjort

Tap

Målforskjell

Poeng

2

Porto

23

15

6

2

+27

51

Porto er rangert som nummer 15 etter UEFA-koeffisient. Ifølge Oddschecker er det vinneren fra 2004 som er minst sannsynlig som årets vinner av turneringen. Du får 40 ganger pengene hos bookmakerne dersom Porto skulle gå hele veien.

Chelsea

Det er ikke mange ukene siden Chelsea kom til Anfield og vant 1-0. Liverpool har hatt et veldig godt tak på London-klubben de siste årene, men de har dessverre kommet veldig godt i gang under sin nye manager Thomas Tuchel.

Chelsea gikk ubeseiret i gruppe E, og vant gruppen foran Sevilla. I åttendedelsfinalen imponerte de, og slo Atletico Madrid 1-0 på Wanda Metropolitano, før de igjen gjorde jobben og vant 2-0 på Stamford Bridge denne uken.

For noen måneder siden ville nok mange hatt Chelsea som en motstander de kunne tenkt seg, men de ser nå ut som et helt annet lag enn de gjorde under Frank Lampard. Chelsea er et lag Liverpool kjemper om en topp fire-plassering med, og ligger fem poeng foran de helrøde.

Spilte kamper i CL

Seire

Uavgjort

Tap

Scorede mål

Baklengsmål

8

6

2

0

17

2

Chelsea har altså kun to baklengs så langt i Champions League, og også i Premier League har Tuchel fått skikkelig orden på forsvaret nå. Det var et stort problem under Lampard.

Faktisk er det kun Takumi Minamino som har scoret et spillemål på Chelsea siden Tuchel tok over. Det gjorde han for Southampton 20. februar.

GIKK VIDERE: Chelsea slo ut Atletico Madrid. Laget som slo ut Liverpool i åttendedelsfinalen forrige sesong.

GIKK VIDERE: Chelsea slo ut Atletico Madrid. Laget som slo ut Liverpool i åttendedelsfinalen forrige sesong.

Veteranen Olivier Giroud er Chelseas toppscorer i Champions League. Han har seks mål på fem kamper i turneringen. I alle turneringer er Tammy Abraham lagets toppscorer med 12 mål, men kun ett av dem har kommet i denne turneringen.

Tuchel tok Paris Saint-Germain til finalen forrige sesong, der de tapte mot Bayern München. Det var en kamp som var ganske jevnspilt, som Kylian Mbappé og co fort kunne ha vunnet.

Posisjon i liga

Lag

Kamper spilt

Seire

Uavgjort

Tap

Målforskjell

Poeng

4

Chelsea

29

14

9

6

+19

51

Chelsea er rangert som nummer tretten etter UEFA-koeffisient. Ifølge Oddschecker får du 8 ganger pengene hos bookmakerne dersom London-klubben skulle vinne turneringen.

Borussia Dortmund

Som Liverpool, har Borussia Dortmund slitt i den hjemlige serien denne sesongen. Det er i Champions League at laget har imponert.

Med kanskje verdens mest ettertraktede angriper på topp, vil Jürgen Klopps gamle klubb være en stor utfordring for hvem som helst – men det er et lag som har sine svakheter, og det har de vist i ligaen.

Liverpool møtte gultrøyene i Europa League-kvartfinalen i 2016, allerede i Klopps første sesong, og det ble en moderne klassiker. Etter 1-1 på Westfalenstadion endte det med 4-3 seier for Liverpool på Anfield, etter en sen avgjørende scoring fra Dejan Lovren. Det markerte på mange måter starten på en rekke store kvelder i europacupene under Klopp.

Dortmund har vært i gruppe med Club Brugge, Zenit St. Petersburg og Lazio, og tok seg videre som gruppevinner. I åttendedelsfinalen slo de Sevilla 3-2 på bortebane, før det endte 2-2 i Tyskland. Det meste handlet om Haaland, som var ustoppelig og scoret fire mål i de to kampene.

Spilte kamper i CL

Seire

Uavgjort

Tap

Scorede mål

Baklengsmål

8

5

2

1

17

9

Dortmund har den tidligere Emre Can i stallen sin, i tillegg til en rekke spillere de røde har blitt kraftig linket til med årene. Marco Reus, Julian Brandt, Mats Hummels, Manuel Akanji, Mahmoud Dahour, Jadon Sancho, Haaland… Listen er lang!

Haaland er selvsagt lagets toppscorer i turneringen, med 10 mål på åtte kamper. Han scoret også 10 mål forrige sesong, da for RB Salzburg. Det ble blant annet scoring mot Liverpool det året.

FANTASTISK: Erling Braut Haaland har vært fantastisk i årets Champions League.

FANTASTISK: Erling Braut Haaland har vært fantastisk i årets Champions League.

Dortmunds manager er Edin Terzic, som tok over da Lucien Favre ble sparket i desember. Terzic jobbet som både speider og trener på akademiet da Klopp var manager mellom 2010 og 2013, før han valgte å følge Slaven Bilic til både Besiktas og West Ham United.

Som tidligere nevnt har Dortmund slitt i Bundesliga, og som Liverpool, kjemper de en kamp for å klare topp fire. De ligger noe bedre an, og er kun to poeng bak Eintracht Frankfurt som ligger på fjerdeplassen.

Posisjon i liga

Lag

Kamper spilt

Seire

Uavgjort

Tap

Målforskjell

Poeng

5

Borussia Dortmund

25

13

3

9

+17

42

Dortmund er rangert som nummer tolv etter UEFA-koeffisient. Ifølge Oddschecker får du 19 ganger pengene hos bookmakerne dersom Borussia Dortmund skulle vinne turneringen.

Paris Saint-Germain

Nå ledes Paris Saint-Germain av en manager Liverpool kjenner godt. Mauricio Pochettino kom inn og erstatter Thomas Tuchel tidligere denne sesongen, og allerede har han fått en stor stjerne etter å ha slått ut Barcelona, etter en helt fantastisk 4-1-seier på Camp Nou.

Liverpool møtte PSG i gruppespillet i 2018/19-sesongen. Da vant Liverpool oppgjøret på Anfield helt på tampen, etter scoring av Roberto Firmino. PSG vant oppgjøret i Paris 2-1 – men begge lag endte med å gå videre.

Spilte kamper i CL

Seire

Uavgjort

Tap

Scorede mål

Baklengsmål

8

5

1

2

18

8

PSG har vært kjent som et lag som svikter når det gjelder, og har noen overraskende exiter av denne turneringen med årene – men forrige sesong gikk de helt til finalen – som de fort kunne ha vunnet. De kan rett og slett ikke avskrives med individuelle spillere som Kylian Mbappé og Neymar på laget.

De har scoret seks mål hver i denne turneringen denne sesongen.

STJERNEN: Om det er én spiller Liverpool-supportere ønsker seg, vil nok de fleste svare Kylian Mbappé.

STJERNEN: Om det er én spiller Liverpool-supportere ønsker seg, vil nok de fleste svare Kylian Mbappé.

Midtbanespilleren Leandro Paredes vil være suspendert i den første kvartfinalen.

I hjemlig serie har de vunnet ligamesterskapet tre sesonger på rad, veldig suverent. Denne sesongen er det faktisk kamp om ligagullet i Ligue 1, der Lille leder etter 29 serierunder. PSG er jagende tre poeng bak.

Posisjon i liga

Lag

Kamper spilt

Seire

Uavgjort

Tap

Målforskjell

Poeng

2

Paris Saint-Germain

29

19

3

7

+44

60

PSG er rangert som nummer sju etter UEFA-koeffisient. Ifølge Oddschecker får du 5 ganger pengene hos bookmakerne dersom Pochettinos lag skulle vinne turneringen.

Manchester City

Dette er turneringen Manchester City og eierne deres aller helst ønsker å vinne. Dette er pokalen de hentet Pep Guardiola til klubben for å løfte. Det er det ene de ikke har klart så langt.

Siden Pep kom, har de røket ut mot Monaco, Liverpool, Tottenham og Lyon i sluttspillet. De har faktisk ikke kommet lenger enn til kvartfinalen under Guardiola. City har én semifinale i historien. Det var i 2015/16, da de tapte mot Real Madrid. Kampene mot Liverpool i 2017/18 var fantastiske – for vår del. Laget som tok 100 poeng i ligaen tapte 3-0 på Anfield og 2-1 på sin egen hjemmebane, og det er sjelden vi har sett slike scener i borteseksjonen som akkurat i den kampen på Etihad Stadium!

Etter en vanskelig start på sesongen, og en vanskelig fjorårssesong, har de nå funnet tilbake til stabiliteten og er det suverent beste laget i Premier League. De har endelig klart å erstatte Vincent Kompany, og er det beste laget i ligaen både offensivt og defensivt.

De lekte seg gjennom gruppespillet med Porto, Olympiakos og Marseille. Borussia Mönchengladbach ble en enkel motstander i åttendedelsfinalen, der de gikk videre med 4-0 sammenlagt.

Spilte kamper i CL

Seire

Uavgjort

Tap

Scorede mål

Baklengsmål

8

7

1

0

17

1

City har faktisk kun ett baklengsmål i Champions League. I Premier League stormer de mot et nytt ligagull, og ser rett og slett bare veldig bra ut.

Trolig er de lyseblå det ene laget ingen ønsker seg i kvartfinalen, slik situasjonen er nå.

MASKINERI: Manchester City bare vinner og vinner...

MASKINERI: Manchester City bare vinner og vinner...

Denne sesongen har Sergio Agüero hatt veldig lite spilletid, og City trenger rett og slett ikke å bruke spisser for å score mål. Ferran Torres er faktisk lagets toppscorer i turneringen, med fire mål.

Posisjon i liga

Lag

Kamper spilt

Seire

Uavgjort

Tap

Målforskjell

Poeng

1

Manchester City

30

22

5

3

+43

71

City er rangert som nummer fem etter UEFA-koeffisient. Ifølge Oddschecker får du 2.25 ganger pengene hos bookmakerne dersom Pep Guardiolas lag skulle vinne turneringen.

Real Madrid

Er det ett lag en del røde kanskje føler seg ekstra revansjesugne mot, så er det nok Real Madrid. Champions League 2017/18 var et eneste langt eventyr, frem til Sergio Ramos rev Mohamed Salah i bakken og gjorde at årets spiller måtte av banen. Så skjedde Loris Karius… Og vi trenger ikke snakke mer om finalen i Kiev.

De to siste sesongene har storklubben fra Madrid røket ut i åttendedelsfinalen, mot Ajax og Manchester City. Klubben som har vunnet turneringen hele 13 ganger, vant La Liga forrige sesong, men ser ikke like skremmende ut som de gjorde da de dominerte i denne turneringen med Cristiano Ronaldo i angrepet for noen år siden.

Real Madrid vant gruppe B foran Borussia Mönchengladbach, men tok faktisk kun 10 poeng, i det som var en veldig tett gruppe.

I åttendedelsfinalen møtte de Atalanta. I den første kampen i Atalanta var italienerne lenge førende, selv om Remo Freuler fikk et billig rødt kort etter 17 minutter. Ferland Mendy scoret vinnermålet for Real Madrid fire minutter før ordinær tid. Returoppgjøret ble vunnet 3-1 denne uken.

Spilte kamper i CL

Seire

Uavgjort

Tap

Scorede mål

Baklengsmål

8

5

1

2

15

10

Real Madrid er veldig avhengig av sin rutinerte spiss Karim Benzema. 33-åringen er lagets toppscorer i turneringen med fem mål på seks spilte kamper i turneringen.

Eden Hazard har ikke klart å slå til etter at han kom fra Premier League, og er igjen skadet. Spanjolene har noen lovende unge spillere som er på vei til å slå gjennom. Vinicius Junior har vært kjent lenge, men er fortsatt bare 20 år gammel. Federico Valverde er en annen spiller som har fått mye spilletid.

De har en veldig rutinert midtbane, som kanskje mangler litt hurtighet… Toni Kroos er 31, Luka Modric er 35, og Casemiro er 29. Det vil være flere som tenker at det Real Madrid kan være et av lagene det er ok å få i trekningen.

NYTT MØTE? Liverpool vil føle at de har mye å revansjere mot Zinedine Zidane og Real Madrid.

NYTT MØTE? Liverpool vil føle at de har mye å revansjere mot Zinedine Zidane og Real Madrid.

Det er Zinedine Zidane som er lagets manager. Han har vunnet turneringen tre ganger, og var manager da Madrid slo Liverpool i 2017/18.

Real Madrid har ingen stor sesong i hjemlig liga, men har løftet seg den siste tiden, og er på ingen måte avskrevet. De ligger bak både Atletico Madrid og Barcelona. Byrival Atletico, som ble slått ut av Chelsea i åttendedelsfinalen, topper tabellen og er seks poeng foran.

Posisjon i liga

Lag

Kamper spilt

Seire

Uavgjort

Tap

Målforskjell

Poeng

3

Real Madrid

27

17

6

4

+24

57


Real Madrid er rangert som nummer to etter UEFA-koeffisient. Ifølge Oddschecker får du 12 ganger pengene hos bookmakerne dersom Zinedine Zidane og co skulle vinne turneringen.

Bayern München

Bayern München har et helt fantastisk år bak seg, når de har vunnet absolutt alt de kan vinne – inkludert Champions League.

De ser rett og slett ut som et helt fantastisk lag, med fantastiske spiller i alle posisjoner. De ligger an til å sin niende strake ligatittel, og har en luke på fire poeng ned til RB Leipzig i Bundesliga.

I Champions League har de feid alle av banen, og vant gruppe A helt suverent foran Atletico Madrid. De tok 16 av 18 mulige poeng i gruppespillet. Lazio i åttendedelsfinalen var ingen problem, der de vant 6-2 sammenlagt.

Liverpool møtte Bayern på vei til finalen i 2019, og etter 0-0 på Anfield vant de røde 3-1 på Allianz Arena, etter en fantastisk forestilling av Klopps lag. Kanskje en av de aller mest imponerende den våren da laget gikk hele veien.

Spilte kamper i CL

Seire

Uavgjort

Tap

Scorede mål

Baklengsmål

8

7

1

0

24

7

Fjorårets vinner trenger ikke mye til presentasjon. Robert Lewandowski ble tidligere denne uken beskrevet som den beste spilleren Jürgen Klopp hadde hatt under sine vinger i hele karrieren. Den polske landslagsspilleren har fem mål i turneringen så langt i sesongen.

Denne sesongen har han vanvittige 39 mål på 35 kamper i alle turneringer. Han er den spissen ingen ønsker å møte – og i alle fall ikke om du ikke har alt av defensive krefter tilgjengelig.

DEN BESTE: Jürgen Klopp har beskrevet Robert Lewandowski som den beste spilleren han har trent.

DEN BESTE: Jürgen Klopp har beskrevet Robert Lewandowski som den beste spilleren han har trent.

Hansi Flick er lagets manager. Det har han vært siden 3. november 2019, og allerede har han vunnet seks titler av seks mulige…

Posisjon i liga

Lag

Kamper spilt

Seire

Uavgjort

Tap

Målforskjell

Poeng

1

Bayern

25

18

4

3

+39

58

Bayern er rangert som nummer én etter UEFA-koeffisient. Ifølge Oddschecker får du 3 ganger pengene hos bookmakerne dersom Bayern skulle vinne turneringen for andre år på rad.