– Det er uansett et sjokk. Trent er i ferd med å finne formen

Det har kommet flere reaksjoner etter at Trent Alexander-Arnold ble vraket fra landslaget.

18. mar 2021 kl 18.04Arild Skjæveland

Da Gareth Southgate kom med landslagstroppen sin i ettermiddag, var det til jubel for mange Liverpool-supportere. For Trent Alexander-Arnold var det trolig en skuffelse, og på sosiale medier omtales det som et sjokk.

Liverpools høyreback, som har hatt en vanskelig sesong med Covid-19 og en leggskade, er utelatt fra den engelske landslagstroppen. Det skjer under tre måneder før EM-sluttspillet i sommer – et mesterskap der han med stor sannsynlighet ville spilt fast – dersom det ble spilt som opprinnelig planlagt i fjor sommer.

Alexander-Arnold har vært en helt avgjørende del av et Liverpool-lag som har vunnet Champions League, Premier League og VM for klubblag de siste to sesongene. Fra sin høyrebackposisjon har han levert utrolige 36 målgivende siden 2018/19-sesongen.

De siste ukene har han vist at formen er på vei tilbake. Liverpool har ingen spillere i den siste landslagstroppen.

Slik var forklaringen til Southgate:

– Jeg synes ikke han har spilt på det samme høye nivået han har gjort de siste årene. Han er et stort talent, og jeg er sikker på at han vil spille en viktig rolle for England i fremtiden, sa Southgate.

Flere reagerer

Dominic King følger både England og Liverpool tett for Daily Mail. Han skriver at det har vært noe som ikke har stemt mellom Trent og landslaget siden oktober 2019, men at dette likevel er et sjokk.

Ian Doyle i Liverpool Echo mener at Gareth Southgate aldri har klart å finne ut hvor han skal bruke den 22 år gamle scouseren i laget.

Henry Winter i The Times mener at det er en gal avgjørelse, og at det er en spiller England trenger.

James Pearce i The Athletic beskriver avgjørelsen som latterlig – men god for Liverpool.

Alexander-Arnold har 12 kamper for det engelske landslaget, siden han fikk debuten i juni 2018. Han har scoret ett mål med flagget på brystet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]