– Klarer vi å vinne de ni gjenstående kampene, er jeg ganske sikker på at vi vil kvalifisere oss til Champions League

Diogo Jota er opptatt av at Liverpool-spillerne må fokusere på sine egne kamper, og ikke tenke på lagene rundt dem på tabellen.

17. mar 2021 kl 15.18Einar Kvande

Diogo Jota ble matchvinner mot gamleklubben Wolverhampton mandag kveld, og ga dermed Liverpool fornyet håp om en topp fire-plassering i Premier League. Men nå skal ikke Liverpool ut i ny kamp før de møter Arsenal 1. påskedag. Det er nesten tre uker til den kampen.

Etter to strake seiere over RB Leipzig og Wolves er angriperen usikker på hvor gunstig denne pausen egentlig er.

– Jeg tror pausen vil gjøre oss godt. Ikke fordi vi har vunnet to kamper på rad, og har holdt buret rent i disse kampene, da det kunne ha ført til at vi hadde hatt en god formkurve nå. Det vil vi aldri få vite. Vi skal ha denne pausen, slik er det, og så får vi fortsette der vi slapp når vi kommer tilbake, sier 24-åringen til Liverpoolfc.com.

– Vi må bare tenke på oss selv. Det gjenstår fortsatt mange kamper som skal spilles. Jeg tror det er ni. Klarer vi å vinne alle de kampene, er jeg ganske sikker på at vi i det minste skal kvalifisere oss til Champions League. Vi må bare fortsette å gjøre jobben vår, legger portugiseren til.

Tonet ned feiringen

Liverpools nummer 20 har scoret ti mål på 21 kamper for sin nye klubb, etter at han kom fra Wolves i september. Han valgte imidlertid å tone ned feiringen av sin tiende scoring, siden den kom på hans gamle hjemmebane, Molineux.

– Det var ingen fans tilstede, så jeg kunne ikke vise dem respekt, men jeg syntes likevel det var det riktige å gjøre. At vi vant kampen var det viktigste.

– Vi hadde to sjanser ved Sadio tidligere i kampen, men vi møtte et veldig godt organisert lag. De var imidlertid ikke i balanse da vi scoret, og raskt trekantspill ga meg muligheten ute til venstre. Heldigivis for oss tok jeg vare på den, slik at vi vant kampen.

– Kampen var selvsagt spesiell for meg, av flere grunner. Den ble selvsagt enda mer spesiell av at jeg scoret og ga oss seieren, noe som var veldig viktig for oss. 

Et skår i gleden var det imidlertid at Jotas gode venn og landsmann Rui Patricio fikk en hodeskade og var bevisstløs i flere minutter før han ble båret i garderoben.

– Jeg håper det går bra med ham. Vi spiller sammen for landslaget, så jeg kjenner ham godt, og det gjør dette enda vanskeligere å takle for meg. Jeg ber om at han blir helt bra igjen.

JOTA VS FIRMINO: En sammenligning av Diogo Jotas og Roberto Firminos prestasjoner for Liverpool i Premier League og Champions League denne sesongen.

JOTA VS FIRMINO: En sammenligning av Diogo Jotas og Roberto Firminos prestasjoner for Liverpool i Premier League og Champions League denne sesongen.

Jota i Firmino-rollen

Diogo Jota gikk rett inn i rollen til Roberto Firmino i kampen mot Wolves, selv om de to ikke er helt like som spillertyper. Dette kommer kanskje klarere frem om vi sammenligner de to angripernes prestasjoner denne sesongen.

Jota er en type som ofte går mer rett på mål enn Firmino, noe som scoringsraten deres også taler sitt tydelige språk om. Jota har scoret ti mål på bare 19 kamper i Premier League og Champions League, mens Firmino har scoret ett mål mindre, men har brukt hele 41 kamper på å gjøre det. Jota er også bedre til å ta vare på sjansene han får. Han har scoret på 37% av sjansene, mot Firminos 19%.

Firmino er imidlertid en veldig uegoistisk angriper, og noe hans åtte målgivende pasninger forteller alt om. Jota har bare en målgivende så langt i Liverpool-karrieren. Firmino slår betydelig flere pasninger enn Jota, og har marginalt bedre adresse på avleveringene sine.

Brasilianeren synes også å være bedre til å holde på ballen, og vente på sine medspillere. Jota dribler mer enn Firmino, men lykkes langt nær så ofte med sine dribleraid som brasilianeren. Firmino har skapt dobbelt så mange sjanser som Jota, men har også spilt dobbelt så mange kamper. 

Firmino er på langt nær så treffsikker som Jota. Kun 33 av brasilianerens 78 skudd har truffet mål, mot hele 24 av Jotas 37 skudd. Atskillig flere av Firminos avslutninger har også enten blitt blokkert eller har gått utenfor. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]