Champions League-trekningen:Liverpool møter laget som slo ut Manchester United

Liverpool trakk tysk motstand i 1/8-finalen i Champions League.

14. des 2020 kl 11.48Einar Kvande

Jürgen Klopp sitt lag vant gruppe D, noe som betyr at Anfield-klubben får bortekamp i den første 1/8-finalen, og får dermed fordelen av å avslutte hjemme på Anfield. 

Første kamp, som da blir på bortebane, skal spilles 16, 17, 23 eller 24.februar. Returen på Anfield spilles 9, 10, 16 eller 17. mars. Alle kampene har avspark kl. 21.00.

Liverpool trakk RB Leipzig, noe som betyr gjensyn med gamle lagkamerater for Naby Keita.

1/8-finalene

Borussia Mönchengladbach - Manchester City
Lazio - Bayern München
Atletico Madrid - Chelsea
RB Leipzig - Liverpool
Porto - Juventus
Barcelona - Paris Saint-Germain
Sevilla - Borussia Dortmund
Atalanta - Real Madrid

RB Leipzig

RB Leipzig er en klubb vi har blitt godt kjent med de siste årene. Liverpool har et godt forhold til Red Bull-klubbene, etter å ha kjøpt Naby Keita fra RB Leipzig i 2018 og Takumi Minamino fra RB Salzburg i 2020. Sadio Mané har også en fortid i Red Bull-klubbene.

Etter skadene på Joe Gomez og Virgil van Dijk har Liverpool blitt linket til deres franske midtstopper Dayot Upamecano.

Leipzig kom helt til semifinalen av Champions League forrige sesong, da de tapte mot Paris Saint-Germain. De har etablert seg i toppen av Bundesliga, og ligger i skrivende stund på tredjeplass, ett poeng bak Leverkusen.

I gruppespillets siste kamp måtte tyskerne slå Manchester United for å slå følge med PSG til sluttspillet. De stormet ut av startblokkene, og ledet 2-0 da 13 minutt var spilt. Justin Kluivert la på til 3-0 etter 69 minutter. Manchester United hadde en sluttspurt, men Leipzig sto imot og vant 3-2.

Klubben er ledet av 33 år gamle Julian Nagelsmann, som blir sett på som den mest lovende manageren i Tyskland. Liverpool har møtt ham før, i kvalifisering til Champions League i 2017/18, da han ledet Hoffenheim. De røde vant 2-1 på bortebane, og 4-2 hjemme på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]