Gerard Houllier 1947 - 2020:Managerlegenden er død

Franskmannen som ledet Liverpool til en fantastisk trippeltriumf i 2001 døde sent i går kveld.

14. des 2020 kl 11.21Einar Kvande

Både RMC og L'Equipe melder at tidligere Liverpool-manager Gerard Houllier døde sent i går kveld, bare 73 år gammel, etter at han måtte gjennom en ny hjerteoperasjon for tre uker siden.

Franskmannen var manageren som moderniserte Liverpool og gjorde dem til en europeisk stormakt igjen, med den historiske trippeltriumfen i 2001. Houllier vant nemlig både FA-cupen, ligacupen og UEFA-cupen med Liverpool det året. 

Houllier ledet Liverpool i seks år, fra 1998 til 2004, og hadde senere også en periode som manager i Aston Villa.

Da han kom til Liverpool i juli 1998 var det som del av en managerduo sammen med Roy Evans, men Houllier fikk manageransvaret alene etter at Evans sa opp sin stilling den 10. november. Han startet jobben med å gjenoppbygge stallen, og hentet inn spillere som Sami Hyypiä, Dietmar Hamann, Vladimir Smicer og Gary McAllister.

I løpet av 2001/02-sesongen gjennomgikk Houllier en stor hjerteoperasjon, og han kom til hektene igjen etter inngrepet og vant ligacupen med klubben i 2003.

Houllier ble erstattet av Rafael Benitez i 2004. Totalt ledet han Liverpool i 307 kamper.

Gerard Houllier brakte selvtilliten og stoltheten tilbake til Liverpool FC. Supporterne vil minnes UEFA-cupfinalen i Dortmund og historiske europacupkvelder mot Barcelona, Porto og Roma. Houllier var også mannen som tok klubben til det nye formatet av Champions League for første gang.

Totalt var Houllier manager i 38 år. Han ledet også det franske landslaget, Lyon og Paris Saint-Germain, og vant Ligue 1 med PSG allerede i 1986. Den første av klubbens ni titler.

HVIL I FRED!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]