– Jeg føler ikke at Trent har prestert like bra for England, som han har for Liverpool

Gareth Southgate forklarer hvorfor han har utelatt Trent Alexander-Arnold.

19. mar 2021 kl 09.19Arild Skjæveland

Da Englands landslagstropp kom torsdag ettermiddag, var det én stor overraskelse. Landslagssjef Gareth Southgate hadde tatt med Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid) og Reece James (Chelsea) – men hadde ikke funnet plass til Trent Alexander-Arnold.

Det kom mange reaksjoner på sosiale medier, og The Athletic rapporterer at spilleren selv var nedfor etter uttaket. Heller ikke Jürgen Klopp eller noen i klubben skal være spesielt glade for den nyheten, selv om det betyr kjærkomne tre uker fri uten kamp for 22-åringen, noe som kan komme godt med for Liverpool i sesonginnspurten.

– Det er en utfordring for Trent nå å fortsette med den formen han har begynt å vise med klubben sin, sier landslagssjefen til The Independent

Alexander-Arnold har hatt en vanskelig sesong, med Covid-19 og en leggskade, men har hatt en fin formutvikling de siste ukene.

Bedre for Liverpool enn England

Southgate mener Alexander-Arnold ikke har klart å spille på det samme nivået for landslaget som han har gjort for Liverpool.

– Jeg føler at jeg må se på meg selv også når det gjelder Trent. Jeg føler at han ikke har nådd det samme nivået for England som han har gjort for Liverpool, sier landslagssjefen videre.

– Det har de andre spillerne gjort, så det handler litt om at jeg må se på hvordan vi gjør ting fremover, for vi vet om hvilke kvaliteter tilfører oss. Med Trent, så har vi noen spillere som har spilt eksepsjonelt bra for England tidligere, og som spiller bra for klubbene sine. I den posisjonen er konkurransen skikkelig hard.

– Vi ville sagt det samme om spillerne som spiller bak spissen, dersom vi ikke hadde mistet tre-fire av dem med skader. Vi ser på prestasjonene på klubblaget, og prestasjonene for oss. Reece James var fantastisk for oss i høst, Kieran har hele tiden vært bra for oss, og har hatt en veldig god sesong med Atletico Madrid. Han mistet en periode, men det er ingen overraskelse at Diego Simeone har satt ham rett inn igjen på laget. Kyle Walker har også hatt en eksepsjonell sesong.

FORKLARTE: Gareth Southgate forklarte hvorfor Trent Alexander-Arnold var utelatt. Han ringte til høyrebacken før uttaket var offentlig.

FORKLARTE: Gareth Southgate forklarte hvorfor Trent Alexander-Arnold var utelatt. Han ringte til høyrebacken før uttaket var offentlig.


Kan fortsatt komme med til EM

Den neste landslagspausen vil være oppkjøringskamper til EM-sluttspillet i juni. Southgate insisterer på at døren ikke er stengt, og at Liverpools høyreback kan komme inn igjen i varmen.

– Det er en liten mulighet når det gjelder kampene våre, men det er en fjerdedel igjen av sesongen på klubbnivå. Det inkluderer noen veldig store Champions League-kamper i tillegg. Døren er definitivt åpen.

– Jeg trodde ikke at jeg skulle sitte her i dag og velge en tropp med John Stones og Jesse Lingard. Trent er nærmere troppen enn det de to var for troppen vår i høst, for fire måneder siden.

I høst var det tre røde i troppen. Det var Joe Gomez, Jordan Henderson og Alexander-Arnold. Nå er de to førstnevnte skadet. Alexander-Arnold har 12 kamper for England. Han debuterte i 2018. 

England uten spillere fra Liverpool skal møte San Marino hjemme (25. mars), Albania borte (28. mars) og Polen hjemme (31. mars).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]