Klopp er mest fornøyd med den defensive fremgangen

Den defensive delen av Liverpools spill er det som har gledet Jürgen Klopp mest i seierne over Leipzig og Wolves.

18. mar 2021 kl 12.20Einar Kvande

Da Liverpool vant 1-0 over Wolverhampton mandag kveld, holdt de samtidig buret rent for andre kamp på rad. Dette faktum satte Jürgen Klopp stor pris på.

– Denne sesongen er blitt helt annerledes enn vi trodde på forhånd. Ingenting har blitt slik vi forventet at det skulle bli. Det er ikke noe problem. En ting er forventninger, noe annet er realiteter. De må vi forholde oss til, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi må stå på i hver kamp. Vi må kjempe med alt vi har for å få et godt resultat. Bare for det ene resultatet i akkurat den kampen. Så får vi se hvor det tar oss.

Klopp trekker frem Champions League-kampen mot RB Leipzig som et eksempel på hva han mener.

– Vi spilte en god kamp. En veldig god kamp mot en sterk motstander. Det som gledet meg mest var hvordan vi forsvarte oss som lag. Alle var involvert i det. Det var vi også mot Wolves. Det er nøkkelen.

– Det hjalp oss selvsagt at vi scoret mål, og vi holdt buret rent igjen takket være måten hele laget forsvarte seg på. Det er jeg meget godt fornøyd med.

Treg start

Diogo Jota ser ut til å være tilbake i form, og gjorde sitt tiende mål for sesongen på overtid i første omganng. Dette var første gangen at portugiseren var tilbake på Molineux etter overgangen til Liverpool i september.

– Det var et flott mål, etter et veldig godt angrep. Det var to eller tre pasninger, og så fikk Diogo muligheten til å skyte. Jeg ble litt overrasket over at han skjøt på første touch, men så havnet ballen i mål, så han hadde selvsagt rett! Scoringen kom på et godt tidspunkt for oss.

– Når ting ikke er så lett, og vi ikke får til det vi prøver på, må vi jobbe enda hardere. Vi startet ikke bra mot Wolves. Vi var ikke aktive nok, og gjorde ikke nok til å begynne med. Men etter 10-15 minutter kom vi skikkelig med i kampen, kjempet hardt og spilte bra.

– Nok en gang slet vi med den siste pasningen. Hadde den vært mer presis kunne vi scoret flere mål. Men vi gjorde ett mål, og forsvarte det resultatet sammen. Vi spilte stygt, skittent, hva det nå er riktig å kalle det. Jeg har ingen problemer med det, for det er den eneste måten å komme tilbake på vinnersporet på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]