– Når jeg er ferdig i Liverpool skal jeg ha et år fri, uansett. Det er ingen vits å ringe meg!

Jürgen Klopp har snakket om Tyskland-jobben, og planene sine fremover.

17. mar 2021 kl 17.00Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har gjort et intervju med Sport Bild, som kom med sin en fersk utgave av sitt magasin i dag. Der har han blitt intervjuet av Lothar Matthaus. 

Da det ble klart at Joachim Löw kommer til å gi seg som tysk landslagstrener etter sommerens EM, var Klopp et av de første navnene som ble kastet inn i diskusjonen. Liverpool har ikke fått det til på banen i ligaen denne sesongen, og landslagsjobben er en jobb det tidligere har blitt sagt at 53-åringen kunne tenke seg.

Klopp har kontrakt til sommeren 2024, og den har han planer om å holde.

– Jeg sa ikke at jeg ikke ønsket å bli tysk landslagssjef, men jeg sa at jeg ikke kunne bli det. Det er en stor forskjell. Jeg har en viktig oppgave her i Liverpool, sier han til Sport Bild.

Når 2024 kommer, har han ingen planer om å kaste seg rett ut i en ny jobb. Da skal han ha et år der han finner på noe annet.

– Når tiden min i Liverpool er over, skal jeg definitivt ha et år fri. Ingen trenger å ringe meg. Ikke etter fire måneder, og heller ikke etter seks. Uansett hvem som prøver, dette er et friår!, sier han.

Ingen Europa vil kunne gi én fordel

Liverpool ligger i skrivende stund på sjetteplass i Premier League. Det er fem poeng opp til Chelsea og topp fire, men det er også så tett at laget fort kan ende opp uten både Champions League og Europa League neste sesong.

Klopp har åpenbart tenkt på at det er en mulighet.

– Dersom vi ikke spiller internasjonale kamper neste sesong, vil det bety at vi har mer tid til hvile. Det vil være dårlig nytt for de andre lagene, for trening er bra for oss..

– Dersom vi har mer tid, kan vi dra nytte av det, sier han. Vi vil prøve å snu en dårlig situasjon til noe bra.

Det skjedde med Chelsea. De vant Premier League i 2014/15, og fulgte opp med en tiendeplass i ligaen sesongen etter. Det betydde null europacupspill for Antonio Conte, som tok over i 2016/17 og tok London-klubben til nytt ligagull.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]