– Det vil innebære en betydelig risiko å la Virgil van Dijk spille EM

I Virgil van Dijks hjemland bygges det opp forhåpninger om at stopperbautaen skal rekke sommerens EM-sluttspill, men en kirurg i treskolandet fraråder dette på det sterkeste.

17. mar 2021 kl 13.29Einar Kvande

Virgil van Dijk har fin fremgang i rehabiliteringen etter den alvorlige korsbåndskaden som Everton-keeper Jordan Pickford påførte ham i lokaloppgjøret på Goodison Park i oktober. Dette har skapt optimisme i Liverpool-bautaens hjemland, hvor man håper at Van Dijk skal lede oransjetrøyene til EM-triumf.

En som fraråder EM-deltakelse for Liverpool-stopperen er den nederlandske kirurgen Bas Pijnenburg.

– Det vil medføre en betydelig risiko, slår han fast til NOS.

– Det tar like lang tid for en toppatlet å komme til hektene igjen etter en slik skade som det gjør for hvilken som helst annen person. Det som gjør det farlig er at kneet raskere føles bra for en toppatlet. Musklene og koordinasjonen kan allerede være bra, men rehabiliteringen pågår fortsatt. 

– Dersom han begynner for tidlig vil det også sende et feil signal til andre som har hatt denne type operasjon, sier Pijnenburg.

Kirurgen sier til NOS at faren er størst for en ny skade rundt seks måneder etter operasjonen, og at det kan ta fra et helt år og opp til halvannet år før kneet er helt bra igjen etter skaden.

Lunken Klopp

Det er med andre ord ikke uten grunn at Jürgen Klopp er lunken til EM-spill for Virgil van Dijk.

Liverpool-manageren uttalte i forrige uke at han ikke tror at hans stopperklippe er aktuell for Nederland under sommerens EM.

– Det er ikke min avgjørelse, men for å være ærlig tilsier informasjonen jeg har for øyeblikket at det er usannsynlig, sa Klopp for bare noen få dager siden.

– Det er ikke at jeg ikke lar ham gå, men det er på grunn av skaden.

– Vi håper at han kan bli klar til sesongoppkjøringen med oss. Dette var en veldig alvorlig skade, og vi snakker ikke nå om hvilke turneringer han kan spille i. Vi vil være overlykkelige om han er klar til å trene med oss når sesongoppkjøringen starter, så jeg tenker ikke på EM, sa Klopp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]