Frykter de får svakere forhandlingskort om det ikke blir Champions League neste sesong

Liverpool vil snart gå i kontraktsforhandlinger med en rekke av sine stjernespillere.

13. mar 2021 kl 10.22Jens Bessesen

Det er en kjent sak at kontraktsforhandlingene mellom Liverpool og Gini Wijnaldum har strandet. Nederlenderen har bare tre og en halv måned igjen av kontrakten og kan forlate klubben gratis i sommer dersom det ikke blir enighet.

Men snart vil Liverpool få langt mer å bekymre seg for om ikke flere kontraktsforhandlinger kommer i gang.

Stjerner som Virgil van Dijk, Sadio Mané, Mohamed Salah, Roberto Firmino, Fabinho og Jordan Henderson har alle kontrakter som går ut ved slutten av 2022/23-sesongen. Og nå frykter spillerne at en svak ligasesong kan gi dem dårligere forhandlingskort. Det skriver The Telegraph.

Svakere kort

For bare noen måneder siden hadde de samme spillerne de sterkeste kort på hånden. Som ferske Premier League-mestere og regjerende verdensmestere kunne de posisjonert seg for lønnsøkninger. Men siden ligagullet ble sikret har ikke Liverpool forlenget en eneste kontrakt med en førstelagsspiller.

Skulle kampen om topp fire ikke gå Liverpools vei, risikerer klubben å gå glipp av store inntekter. The Telegraph skriver at de røde tjente 95 millioner pund på å vinne Champions League i 2019. Mange tror nå at den enkleste måten å komme seg inn i neste års turnering er å gjenta bragden fra to år siden.

«Noen mellommenn frykter Liverpools ligatittel, klubbens første på 30 år, vil være glemt når de skal forhandle om avtaler for spillere som ikke kvalifiserer seg til Champions League.

De fleste av de nevnte spillerne er rundt 30 år, og dermed er trolig den neste langtidskontrakten også den siste de kommer til å signere i sine karrierer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]