Tap på over to milliarder pund - men Premier League-sjefen er optimist

Astronomiske summer er gått tapt som følge av koronapandemien.

12. mar 2021 kl 23.42Jens Bessesen

Premier League-klubber kommer ved sesongslutt til å ha tapt over to milliarder pund til sammen siden pandemihverdagen startet for et år siden. Det melder Premier League-sjef Richard Masters ifølge Mirror.

Klubbene taper millioner av pund ukentlig på tapte billettinntekter. De har i tillegg vært nødt til å betale tilbake tv-penger, mistet sponsoravtaler og hospitality-arrangementer hver kampdag.

– Det er snakk om betydelige tap, ikke bare i Premier League, men i hele fotballpyramiden, sier Masters.

Optimist

Likevel holder Masters hodet høyt, både med tanke på at man snart har fullført en hel sesong tross strenge restriksjoner, og at fremtiden ser lysere ut.

– Til tross for alt dette har vi holdt det gående. Klubber har fortsatt å investere i konkurransedyktige staller og Premier League har fortsatt å bidra til store deler av fotballen, sier han. 

– Konsekvensene er imidlertid slik at hvis det kommer mindre penger inn, vil det bli brukt mindre penger på kort sikt, sier han. 

Masters er til tross for de dystre økonomiske realitetene optimist med tanke på fremtiden. Han håper at man fra starten av neste sesong kan spille fotball for fulle tribuner igjen, og at man kan slippe inn opp mot 10.000 tilskuere mot slutten av inneværende sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]