Slik forklarer treneren at Elliott har blitt benket

Harvey Elliott har vært blant ligaens beste spillere, men de siste tre kampene har han blitt benket.

12. mar 2021 kl 22.43Jens Bessesen

17 år gamle Harvey Elliott har tatt Championship med storm på utlån i Blackburn denne sesongen. Unggutten har vært fast på laget og har levert strålende prestasjoner. Han står med fem mål og ni målgivende pasninger på 30 opptredener i ligaen. 

Men de siste tre ligakampene har han blitt plassert på benken fra start. Mot både Millwall og Swansea ble det 20 minutter som innbytter, mens det mot Brentford fredag kveld ble en omgang som innbytter da Blackburn tapte 0-1.

Må hvile

I forrige kamp unggutten fikk starte, mot Reading 2. mars, gjorde han en feil i forkant av målet som sørget for at Blackburn tapte 1-0. Men skal vi tro manager Tony Mowbray er ikke det bakgrunn for laguttaket de siste rundene.

– Han har gjort det usedvanlig bra for oss, sa Mowbray i forkant av Brentford-kampen ifølge Liverpool Echo.

– Du må sette i kontekst at han er 17 år gammel. Jeg vet at han kommer fra Liverpool, en av gigantene i europeisk fotball, men han har levert målgivende og scoret og vært veldig kreativ for laget vårt. En positiv innflytelse i fotballklubben vår, sier han.

Men Mowbray mener også det er hans jobb å sørge for at ikke Elliott blir utbrent i det som er en knallhard sesong.

– Jeg tok ham ut av laget fordi han har spilt mange kamper på rad. Du kan ikke forvente at en 17-åring kan holde det gående i hver kamp i 90 minutter. Han trenger hvile, sa Mowbray.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]